用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 4|主題: 82236

全泵轉埋身,想儲奶可以點?

複式洋房

國民生產總值:143

BB而家仲有一個星期就兩個月啦,我岩岩先由全泵轉做埋身餵。但埋身餵之之後,雖然夠BB食,但就少左漲奶,(之前全泵谷好多)返工既日子迫近,想知道點樣可以多d奶,佢儲奶之用。
謝謝各位!

王國熱話
真空煲燉湯
紅燒肉
吐司白麵包點解切到爛哂
Bruno hot plate 邊度有現貨?

別墅

國民生產總值:766

留毛我都想知,我仔3星期大,剛開始埋身,但谷奶少左慢左,所以泵極無乜,埋身後仲係咀mark mark 所以補雪奶。而家所剩無幾,追奶都好似好難

大宅

國民生產總值:1338

陪月勳章 BK Milk勳章

walkmanlovekhun 發表於 16-10-19 16:30
BB而家仲有一個星期就兩個月啦,我岩岩先由全泵轉做埋身餵。但埋身餵之之後,雖然夠BB食,但就少左漲奶,( ...

想請教你,點樣可以由全泵轉埋身?
我依家就嚟追唔切bb嘅食量。
ps:bb同你一樣,一星期後就兩個月。

複式洋房

國民生產總值:209

我聽人講 佢地會一邊餵 另一邊就泵 或者餵完之後再泵 話比身體知唔夠奶 你可以試下

子爵府

國民生產總值:12627

回覆樓主:

邊餵邊泵。 我由每次儲50ml左右, 一星期後增到每次90~100ml。 相信會再增上去。

複式洋房

yin0606 發表於 16-10-20 01:19
想請教你,點樣可以由全泵轉埋身?
我依家就嚟追唔切bb嘅食量。
ps:bb同你一樣,一星期後就兩個月。:bday ...

之前岩岩出世果一個月,因為bb要照燈,同埋我乳頭較平,bb個咀又細,所以啜黎啜去都啜唔到。上個星期有朋友黎探我叫我再試下埋身啦,於是就再去試,一試bb就識啜啦。我諗個原因係因為泵得多,個乳頭尖左好多,bb個口仔又大左,所以自自然然就啜到啦!
另外,奶量方面,只要埋到身,bb肯啜,就算個胸軟唒都好,佢一啜就會自然上奶架啦!
加油呀!

複式洋房

nicooolek 發表於 16-10-20 01:27
我聽人講 佢地會一邊餵 另一邊就泵 或者餵完之後再泵 話比身體知唔夠奶 你可以試下
...

好,我試試,多謝你既回覆!

複式洋房

joetreemo 發表於 16-10-20 13:48
邊餵邊泵。 我由每次儲50ml左右, 一星期後增到每次90~100ml。 相信會再增上去。
...

即係要靠耐性同勤力,之前做全泵媽已經經歷過由奶量少再追到夠食架啦!好,咁我再重新開始追奶啦,謝謝你既回覆!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎