自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

九龍港島區落暴雨先會掛黑雨紅雨...換轉新界區就好少掛,我觀察左好幾次都是咁,新界大部分落暴雨港島無落都唔會掛,相反就唔同結果

大宅

回覆:我發覺。。。

同意

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我認知係每小時雨量超過70豪米先會黑雨

伯爵府

新界人好慘

珍珠宮

係呀!尋晚都落得超誇張架。
而家黑雨,我係新界西,都冇落大雨。

珍珠宮

回覆樓主:

但我朋友話屯門好天喎!半小時前

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:但我朋友話屯門好天喎!半小時前++

原帖由 wuwucancan 於 16-10-19 發表
港島超大雨

男爵府

引用:我認知係每小時雨量超過70豪米先會黑雨

原帖由 stagea 於 16-10-19 發表
仲要廣泛地區,依家九龍都好大雨,加埋港島咪廣泛地區囉

用戶要求終止服務

/

珍珠宮

2024年龍年勳章

stagea 發表於 16-10-19 16:35
之前屯門將軍澳落好大雨,直情暴雨,但港島無落,新界大部分落,70亳米一定有啦超大雨又落得耐,但天文台都只掛黃色咋,感覺對新界人唔多公平

珍珠宮

珍珠宮

小ice 發表於 16-10-19 16:31
九龍港島區落暴雨先會掛黑雨紅雨...換轉新界區就好少掛,我觀察左好幾次都是咁,新界大部分落暴雨港島無落 ...

可能雨雲俾大帽山系攔住,積埋大雨咯。

應該係以雨量計的,唔係任掛。做人科學化啲啦!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

小ice 發表於 16-10-19 16:50
之前屯門將軍澳落好大雨,直情暴雨,但港島無落,新界大部分落,70亳米一定有啦超大雨又落得耐,但天文台都 ...
#9...JM提及 廣泛地區

珍珠宮

回覆樓主:

其實陣風陣雨陣好天,上一秒仲有太陽,下一秒就倒水甘
申利,新界人

珍珠宮

屯門而家倒水式落雨

子爵府

wuwucancan 發表於 16-10-19 16:38

停下落下咋,個天仲好光橙橙。黑雨都唔係計你住個地區大風大雨就掛嫁,d人掛又嘈,唔掛嘈

珍珠宮

PerryChak 發表於 16-10-19 17:12
停下落下咋,個天仲好光橙橙。黑雨都唔係計你住個地區大風大雨就掛嫁,d人掛又嘈,唔掛嘈
...

agree 個地球因為佢地而轉

emt1314    發表於 16-10-19 17:23

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

九龍港島區落暴雨先會掛黑雨紅雨...換轉新界區就好少掛,我觀察左好幾次都是咁,新界大部分落暴雨港島無落 ...

係。。。。。

水晶宮

我察覺左好耐……

首頁

尾頁

跳至