自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

前幾個月,支付寶要去7-11買支付寶購物卡增值再買野.......岩岩13/10,7-11已不再售賣呢隻卡,叫我自行去支付寶充值。

岩岩上支付寶,都唔知點充值,我都無佢認可既銀行卡,相信佢果D係大陸銀行黎

有無人用緊支付寶,又可以充值,又可以用到餘額?教教我

珍珠宮

回覆:支付寶一問

之前都有人係bk講過7一11現在無賣支付寶增值卡數了,好多人都改用八達通購物了,又方便又安全又可以退款回八達通,用幾多就增值幾多,我覺得仲好啦!

子爵府

mln 發表於 16-10-19 16:49
之前都有人係bk講過7一11現在無賣支付寶增值卡數了,好多人都改用八達通購物了,又方便又安全又可以退款回 ...

請問點用8達通淘寶,可以教我嗎?因一直7仔買支付寶,謝謝

水晶宮

畀面勳章

嘉豬媽媽 發表於 16-10-19 17:00

我都想知

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

個店員講的應該是支付宝HK。另外,都可以用pps付款,都很方便。

侯爵府

親子王國15週年勳章

嘉豬媽媽 發表於 16-10-19 17:00

要用八達通,首先你話手機要有nfc功能,再安裝八達通個app,登記你張八達通,一日後就可以用。

wcpcelia    發表於 16-10-19 17:38

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

oran04 發表於 16-10-19 17:13
要用八達通,首先你話手機要有nfc功能,再安裝八達通個app,登記你張八達通,一日後就可以用。
...

唔好意思,nfc是??

珍珠宮

回覆:嘉豬媽媽 的帖子

有個八達通apps, download個apps做個人八達通no.登記(因為日後退款要輪入個人電話號碼先可退回八達通裡)24小時後就可以用來購了!

首先要開八達通apps上網付款先,
電話對準電腦上QC掃瞄後,(有得選擇八達通付款那欄)
最後放八達通係電話背後嘟,即時會收到支付寶的短息了!

大宅

BK Milk勳章

https://world.taobao.com/markets ... 518.170856.3.Usgth2

珍珠宮

回覆:lovelybaby2015 的帖子

在電話裡的功能有個NFC,要先開綠色燈,先可以網上付款的。
如圖

用戶要求終止服務

虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 貓狗褓姆

download 淘寶全球你會見到頁面有個支付寶HK之後做左認証你就可以去7仔OK用手機內顯示QR CORD就可以增值,依家免手續費所以好抵

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

famhappy 發表於 16-10-19 17:32
download 淘寶全球你會見到頁面有個支付寶HK之後做左認証你就可以去7仔OK用手機內顯示QR CORD就可以增值, ...

唔認證得嗎?要上傳身份證好不安喎

水晶宮

畀面勳章

樓主請問你知不知現在香港邊度仲有購物卡賣?

水晶宮

畀面勳章

mln 發表於 16-10-19 17:29
在電話裡的功能有個NFC,要先開綠色燈,先可以網上付款的。
如圖

Thx不過我個係iPhone 請問有冇JM可以指點?我找不到

用戶要求終止服務

lovelybaby2015 發表於 16-10-19 17:44
Thx不過我個係iPhone 請問有冇JM可以指點?我找不到
IPHONE冇NFC功能

用戶要求終止服務

回覆 lovelybaby2015 的帖子

購物卡好似停出

用戶要求終止服務

vinyasa 發表於 16-10-19 17:37
唔認證得嗎?要上傳身份證好不安喎
都係架...同埋香港支付寶好似係永久KEEP RECORD..所以要三思

水晶宮

畀面勳章

famhappy 發表於 16-10-19 17:54
都係架...同埋香港支付寶好似係永久KEEP RECORD..所以要三思

其實可以不認證?不過交易及增值就有上限

用戶要求終止服務

lovelybaby2015 發表於 16-10-19 17:58
其實可以不認證?不過交易及增值就有上限
唔認証要點做...?

首頁

尾頁

跳至