用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

潮流時尚 今日: 416|主題: 79958

[時裝] Moncler長定短

大宅

國民生產總值:1216

上星期晌Twist見到件長身moncler down,折左$11xxx,個sales猛叫我試,最後無試但就攪到我好心思思,成日想買一件moncler比自己。
想問下大家如果只會買一件既話會揀長定短?點解呢?

王國熱話
10月尾又要考試啦~想收集呢兩個月小學常...
整壽司問題
怪味糖邊度買?
聖誕去韓國,邊度有平靚正既雪褸雪褲賣

大宅

國民生產總值:3504

mm1515 發表於 16-10-19 17:06
上星期晌Twist見到件長身moncler down,折左$11xxx,個sales猛叫我試,最後無試但就攪到我好心思思,成日想 ...

睇你怕唔怕凍,如果買長身,會好暖,香港10度以下住北區都會着,意思係香港着moncler long down coat 機會好少,短身就多d機會着。
但又咁睇,d人買Moncler 貪佢quality 女,夠暖,所以會買長身,去旅行落雪着。
我就長短都有,我買野係貴買平用,Moncler 除左quality 好,夠暖,我認我虛榮...我仲當係有牌子的時裝着,所以我第1件係短身,第2件至係買去旅行着嘅長身,今年又忍唔住買多件短身

大宅

jasonmama888 發表於 16-10-19 17:44
睇你怕唔怕凍,如果買長身,會好暖,香港10度以下住北區都會着,意思係香港着moncler long down coat 機會 ...

多謝你回覆,其實我一直覺得長身比較elegant所以一直都好想買一件但我又唔使出trip,主要香港著所以短身可能用既機會大啲

wcpcelia    發表於 16-10-20 16:41

子爵府

國民生產總值:11910

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆:Moncler長定短

香港著短身機會多D

ada0707    發表於 16-10-29 17:42

大宅

sodababy 發表於 16-10-19 18:13
香港著短身機會多D

我都覺得係

大宅

今日去睇好多都無我碼了

別墅

國民生產總值:515

幾年前我買了M的長down但香港好少著,又 bulky! 短好d修身又多著

大宅

國民生產總值:1346

回覆樓主:

請問如果去零下5,6度左右,moncler羽絨夠暖嗎?thx

大宅

Supremewayforwa 發表於 16-10-20 23:25
幾年前我買了M的長down但香港好少著,又 bulky! 短好d修身又多著

我以為長會修身啲添,不過而家都係想搵短身,因為香港著短身應該都夠了,屋企有件長身north face都夠用喇

大宅

alice813 發表於 16-10-21 15:40
請問如果去零下5,6度左右,moncler羽絨夠暖嗎?thx

其實應該睇款而定,你上官網睇,按入每一件睇,佢右上角有寫mid warm, warm同light,我諗你搵件長身mid warm應該可以了,我自己香港著都打算買mid warm不過會搵短身

大宅

國民生產總值:1346

mm1515 發表於 16-10-21 18:36
其實應該睇款而定,你上官網睇,按入每一件睇,佢右上角有寫mid warm, warm同light,我諗你搵件長身mid war ...

唔該哂!咁我睇下先

男爵府

國民生產總值:7417

回覆樓主:

大家會點洗件羽絨?乾洗定機洗?

男爵府

國民生產總值:6072

mm1515 發表於 16-10-21 18:36
其實應該睇款而定,你上官網睇,按入每一件睇,佢右上角有寫mid warm, warm同light,我諗你搵件長身mid war ...

would mid warm too hot?

大宅

keiomom 發表於 16-10-27 17:16
would mid warm too hot?

我都唔知呀,我未買過moncler,不過我睇官網有咁樣分

大宅

littleyoyo 發表於 16-10-27 15:43
大家會點洗件羽絨?乾洗定機洗?

我會拎去乾洗因爲驚自己洗完會無咁暖
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎