自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

theclacheng 發表於 16-10-19 17:55
但3點放學時紅雨都吾比走,到5點幾轉紅雨,可能D老師收工所以又比走

我見係因為個刻雨細咗,不過真唔知d指引應該係點做。

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆樓主:

事實上黑雨係應該留係安全地方喎,學校都係為學生著想及唔想"咩獲"
主 賜 平 安

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 馬騮狗 於 16-10-19 發表大力

原帖由 大力大力 於 16-10-19 發表
好似係清水灣道~

正確是柴灣~

暴雨下處處水浸 多條道路變河車輛困水中央
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161019/bkn-20161019155815000-1019_00822_001.html

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

ruby 發表於 16-10-19 17:53
紅雨同黑雨都不可以自行放學
唉...咁即係幾時先走得?仔電話都係未開...
我睇佢同學仔的whatsapp都係4點幾打完電話比我後就冇再ONLINE....

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:黑雨中學唔比走, 一定要家長接才可走

好彩頭先兩個仔喺黑雨前上晒校車

侯爵府

月希 發表於 16-10-19 18:14
唉...咁即係幾時先走得?仔電話都係未開...
我睇佢同學仔的whatsapp都係4點幾打完電話比我後就冇再ONLINE... ...

仲未走得?啱啱轉咗黃雨喇

水晶宮

悠悠110409 發表於 16-10-19 17:32
回覆 961123 的帖子

仔讀中學, 依家轉了紅雨, 都唔比走 (除非有家長接)

咁點算、真係無諗過...
父母返工咪大穫

珊瑚宮

KT0603 發表於 16-10-19 18:14
已回家....仔話一轉紅雨走得..個個都雞咁腳走...佢唔記得開電話...
因地鐵都多人...佢迫左上車就回家...
完全忘記了電話

真係...等我不知打左幾多個電話比佢...

珊瑚宮

Lulu0820 發表於 16-10-19 18:18
仲未走得?啱啱轉咗黃雨喇
返左屋企啦..仔話紅雨就放人了...

個個都雞咁腳走...
但又都大雨的...跟住又要迫車...
佢趕住回家所以唔記得開電話....
佢開門果下我問佢電話呢...佢先醒起自己冇開....

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

我記得呢個問題上次黑雨都有

係唔俾走架,怕有危險

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

月希 發表於 16-10-19 18:38

個個都雞咁腳走...

佢心急回家

侯爵府

月希 發表於 16-10-19 18:38

個個都雞咁腳走...

安全就好。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仔學校3點半放學,4點番咗屋企

珊瑚宮

sasa0208 發表於 16-10-19 18:39
佢心急回家
係丫...因為今日本來係買餸日...佢要早回家幫我托餸回家...

結果今日...食屋企既淨餘物資...
明天我自己買餸推車回家...佢放學再幫我去還車...

我係懶鬼...我已經要煮,所以我唔會辛古自己拎餸回家...

本來今日都想自己去買完等仔推番車仔去還就算...
但超市勁多人...所以都係明天先買...唔想迫

珊瑚宮

Lulu0820 發表於 16-10-19 18:41
安全就好。
係姐..但係轉紅雨咁耐...我就WORRY咁耐...唔知學校放人未...
又打唔通佢電話...

侯爵府

月希 發表於 16-10-19 18:51
係姐..但係轉紅雨咁耐...我就WORRY咁耐...唔知學校放人未...
又打唔通佢電話...
...

下次可唔可以打去學校問?起碼知道點安排,唔洗心掛掛。

我去接女個陣見校務處d電話未停過。

禁止訪問

侯爵府

月希 發表於 16-10-19 18:51
又打唔通佢電話...
...

因為中學生;由其初中學生,真係時常唔記得開電話

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:黑雨中學唔比走, 一定要家長接才可走

我仔學校都係唔俾走,我一見紅雨就出去接佢,點知黑雨,打去學校問話家長到就可接走。我覺得學校安排好好,喺eclass通告欄有即時通知,黑雨要留校,紅雨安全下可離開,等家長唔使擔心!

首頁
12345...6

尾頁

跳至