用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

美容扮靚 今日: 94|主題: 112503

求救 !!有無生完B之後嘅媽咪同我一樣? 塊面啡色一達達!?

洋房

國民生產總值:74

我啱30歲, 啱生完BB, 唔知點解塊面出咗好多一達達既斑, 啡啡地色咁, 一d深一d淺, 喺塊面唔同地方!! 大肚個陣已經有不過唔係咁明顯, 我以為生完之後會退架啦, 但係依家都已經生完幾個月, d斑反而仲越黎越多同深色左, 我又好少出去曬太陽, d斑少都無少過又無淡過...唉...我依家都唔知點算, 搽咩美白都無用, 敷mask又唔得…依家咁真係好肉酸…有無相同經歷嘅媽咪可以話我知點算?

王國熱話
請問有冇媽媽係養和有催生經驗?
QE生bb的mama, 入院用準備奶粉比bb嗎?
有無人只請工人2年去照顧初生bb?
30W開始作抽筋瞓唔到覺, 點算呀?

大宅

國民生產總值:3431

荷爾蒙斑?

大宅

國民生產總值:3392

BoldCharlotte 發表於 16-10-19 17:17
我啱30歲, 啱生完BB, 唔知點解塊面出咗好多一達達既斑, 啡啡地色咁, 一d深一d淺, 喺塊面唔同地方!! 大肚個 ...

懷孕影響荷爾蒙……
呢d應該係荷爾蒙斑……
我37歲時生個女,一路冇斑……
但近呢兩年d荷爾蒙斑慢慢出現,仲越來越多,好彩唔太深色……
我情況係懷孕過,加上年過40所以出斑……'

洋房

國民生產總值:44

個d斑我諗應該係荷爾蒙斑, 我前幾年大肚個陣都有, 後尾去睇皮膚科醫生話喺荷爾蒙斑

珍珠宮

國民生產總值:40835

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有冇相?

大宅

國民生產總值:3691

回覆樓主:

應該係荷爾蒙班黎吧?!

男爵府

國民生產總值:6806

BoldCharlotte 發表於 16-10-19 17:17
我啱30歲, 啱生完BB, 唔知點解塊面出咗好多一達達既斑, 啡啡地色咁, 一d深一d淺, 喺塊面唔同地方!! 大肚個 ...

睇皮膚專科醫生,拿藥膏返來搽,我同事試過,搽著藥膏後掉皮,好著好多!

洋房

荷爾蒙斑? 聽講都幾手尾長~~><~~
咁做d咩可以整走佢, 但唔想亂搽野喎~

洋房

國民生產總值:39

我覺得你不如直接去做激光仲好

洋房

Jennif 發表於 16-10-20 16:18
我覺得你不如直接去做激光仲好
做激光? 但出面d美容院都幾Hardsell, 有d驚, 但通常做幾多次就搞掂?

洋房

BoldCharlotte 發表於 16-10-20 17:20
做激光? 但出面d美容院都幾Hardsell, 有d驚, 但通常做幾多次就搞掂?
我都同你一樣岩岩生完幾個月, 塊面又喺多左一達達啡色既斑, 後尾去左做激光, 做左三,四次塊面d斑有淡到, 唔會好似之前一眼就望到, 不過佢同我講話好似要做6-10次先得, 之後仲要Keep住做, 但就可以個幾月先做一次, 當保養ok既

公爵府

國民生產總值:29805

回覆:求救 !!有無生完B之後嘅媽咪同我一樣

荷爾蒙斑打激光無用,我打咗三次,醫生打,一開始醫生已經話咗唔好嘥錢, 暫時賀爾蒙斑係打唔甩嘅 ,我唔信想試吓,真係唔得!

大宅

國民生產總值:3691

SARIDON 發表於 16-10-20 18:14
荷爾蒙斑打激光無用,我打咗三次,醫生打,一開始醫生已經話咗唔好嘥錢, 暫時賀爾蒙斑係打唔甩嘅 ,我唔信 ...

其實我都想講, 因為我妹有荷爾蒙班(佢生3個), 我見佢打左兩次激光, d荷爾蒙班都無淡到。 所以我都叫佢唔好徙錢打第三次

洋房

其實我都聽過話一係唔得, 一係手尾長, 一係話會淡色, 唉....其實最近我同老公不斷揾資料同問身邊既朋友, 所以知道係冇得斷尾, 但就求淡色d, 起碼冇咁礙眼啫~ 所以咩方法都會試下, 安全就得

洋房

Jennif 發表於 16-10-20 18:06
我都同你一樣岩岩生完幾個月, 塊面又喺多左一達達啡色既斑, 後尾去左做激光, 做左三,四次塊面d斑有淡到, 唔 ...
哦~~咁幾多錢同埋你係邊度做架?

大宅

國民生產總值:1647

Pico Laser會唔會幫到?

珍珠宮

國民生產總值:31692

me too 荷爾蒙斑

洋房

BoldCharlotte 發表於 16-10-24 15:33
哦~~咁幾多錢同埋你係邊度做架?
好似4千靚3次, 唔係好記得啦, 因為我同其他treatment一齊join, 所以唔記得激光幾多了, 你上佢地個網站睇下, 佢地有價錢表

禁止訪問

國民生產總值:53

洋房

Jennif 發表於 16-10-24 17:37
好似4千靚3次, 唔係好記得啦, 因為我同其他treatment一齊join, 所以唔記得激光幾多了, 你上佢地個網站睇下, ...
下? 而家d美容院會公開價錢? 叫咩名呀?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎