用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 8|主題: 23620

BB狂喊...好擔心

子爵府

國民生產總值:12123

阿仔有時喊得勁 , 99 就話係咁喊好易窒息架, 其實我都唔想佢喊架.. 聽到佢咁講個心真係好唔舒服..唉.

男爵府

國民生產總值:8030

幾大啊?初生BB系比較無安全感,成日扭抱,妳包裹佢下半身,等佢有D安全感。

大宅

國民生產總值:1097

我個b有時都喊到好恐怖好恐怖,係喊到喉嚨都好似要喊出個咀唇邊甘,今日喊到嘔奶,距每次甘喊,我就會忍唔住喊。。。唉

侯爵府

國民生產總值:24061

可能系冇安全感
有時候BB真系喊得好勁
自己都好心痛

大宅

國民生產總值:4535

tristyma 發表於 16-10-19 19:38
阿仔有時喊得勁 , 99 就話係咁喊好易窒息架, 其實我都唔想佢喊架.. 聽到佢咁講個心真係好唔舒服..唉. :thin ...

bb幾大? bb喊可以有好多因素, 例如無安全感, 肚仔唔舒服, 飲完奶掃風唔夠, 太凍或太熱, 尿片唔舒服, 唔夠飽想飲奶等等……要樣樣試下搵出原因, bb成日喊除左父母聽到心煩唔開心之外, bb喊得多都唔太好, 會好多風入肚。

男爵府

國民生產總值:8069

肚仔唔舒服?可能唔夠飽?我仔1個月大食6至7安3個月大食8至9安先夠飽

大宅

國民生產總值:1698

日日媽媽 發表於 16-10-21 01:18
肚仔唔舒服?可能唔夠飽?我仔1個月大食6至7安3個月大食8至9安先夠飽
...

你仔仔一個月大時幾重?食6-7安都幾多喎!

我仔仔而家半個月大 (大概6磅),食緊三安咋,我都唔知應該幾時加比佢好,佢有時好似唔夠飽(食完唔肯瞓),但又好易嘔奶所以我唔敢咁快加比佢。

珍珠宮

國民生產總值:35503

喊係一種通知方式,可能佢話妳知,佢想食或者想去玩,又或者唔舒服
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎