用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 92|主題: 23598

床圍有冇必要買?

大宅

國民生產總值:1083

大家覺得有冇需要呢?? 同埋係咪初生就要開始用喇??

侯爵府

國民生產總值:22391

初生既話我覺得用唔用都可以吖

別墅

國民生產總值:553

我女由出世到3歲都未用過

別墅

國民生產總值:699

無買,但知作用唔大,用左表哥都可以伸晒手腳出去囉

男爵府

國民生產總值:7944

買左,但係無乜用,因為我 BB唔訓BB床,所以一直都同我訓大人床。

子爵府

國民生產總值:12063

我覺四邊圍住晒空氣無咁流通囉

別墅

國民生產總值:908

回覆樓主:

我覺得主要係睇bb係咪瞓bb床定同大人一齊瞓張大床,同埋睇你嘅bb床係邊款囉
如果唔係瞓bb床,咁梗係唔駛買啦;
如果係瞓bb床,網床嗰種,又唔駛囉,本身網床已係網包住,唔怕伸到手仔腳仔出去時反身而扭到手腳
但如果係普通bb床,我會覺得有必要,唔怕一萬,只怕萬一,床圍唔一定可以阻到bb手腳伸出床外,但起碼有d阻擋,唔會話伸個懶腰就有可能唔覺易就伸咗出床外(誇張咗d),同bb反身時唔小心撞到床邊,都有床圍阻一阻無咁應

複式洋房

國民生產總值:201

如果訓bb床,我覺得有需要,因為我b由3個月開始,訓覺可以180度轉朝朝起身都會唔同左方向,同個頭會成日頂到上床邊

洋房

國民生產總值:80

有買呀, 初生果陣都冇用的, 後尾3個月左右佢開始成日伸手腳出去
為安全計, 都有落返床圍!

子爵府

國民生產總值:11121

初生可以唔洗用住, 同埋要確保挷得好, 唔好跌落黎焗親bb

大宅

國民生產總值:1083

多謝大家回覆, 咁我遲啲先買喇

侯爵府

國民生產總值:23975

我有買,同都用,覺得都幾實用
不過都要睇你實際情況

大宅

國民生產總值:2390

Ruby258 發表於 16-10-19 20:03
大家覺得有冇需要呢?? 同埋係咪初生就要開始用喇??

我買左床圍用唔夠一個鐘就冇用,拆左,因為bb瞓bb床,我瞓大床睇唔到佢,拆左睇到bb,另外我bb怕熱有床圍好熱,而家bb就黎10個月,一直未用過床圍

大宅

國民生產總值:1838

回覆樓主:

我用網床當床床不知幾好用完全唔使用床圍

大宅

國民生產總值:2170

回覆樓主:

要睇個b,佢撞親時小小都喊,如果無圍仲大劑。

大宅

國民生產總值:1244

初生BB唔會周圍滾就可以唔用, 不過大個少少成日轉來轉去, 怕佢撞親頭所以一定會用

大宅

國民生產總值:2390

sunflower1234 發表於 16-10-22 22:03
初生BB唔會周圍滾就可以唔用, 不過大個少少成日轉來轉去, 怕佢撞親頭所以一定會用 ...

我b大左係會轉黎轉去,頭撞到床框一兩次後,佢自己識避開,bb學習能力好快,我b 10個月一直唔用(我有2套床圍)

複式洋房

國民生產總值:122

我自己就好彩有買 個女一個半月已經會係床郁到成個人打斜咁訓 有幾次佢扭肚餓要餵奶一起身見到佢個頭係咁向床欄鑽 想食野 冇床圍佢應該會撞親

別墅

國民生產總值:571

用左一排無用,有床圍睇唔到佢瞓成點

伯爵府

國民生產總值:17017

CTPIG 發表於 16-10-21 19:11
要睇個b,佢撞親時小小都喊,如果無圍仲大劑。
撞親好過焗親。就算焗親機會細啲,但一次足以致命。我B滿三個月自己瞓木床,我地都冇用過床圍,因為太多唔好處。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎