用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

美容扮靚 今日: 28|主題: 112499

終於試左GA粉底

版主

國民生產總值:97322

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

一路都聽人話掂,終於拎到sample今日試左,果然好掂!
請教高人,果pack sample有4樣野,究竟GA出名係邊樣?定樣樣都得?買晒究竟要幾錢(想有個budget 啫)。定某d可以唔買/其他牌子更好?

又,點買較平呢?問左sales話全港同一價錢。有無咩地方有折呢(不考慮網購)

碎粉有咩推介?

謝解答

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
何處買老人家紙尿片平?
尋找有牌上門針灸
上門私家看護
長者近來無大便

大宅

國民生產總值:2663

Charlotte_mom 發表於 16-10-19 20:14
一路都聽人話掂,終於拎到sample今日試左,果然好掂!
請教高人,果pack sample有4樣野,究竟GA出名係邊樣 ...

我一般專櫃買圖片2的base粉紅色~好滋潤冬天用好好~圖3我都有~

版主

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

謝謝解答
問左我個朋友, 佢話要買3, 仲一定要係exactly呢隻designer lift, 4佢就未試過...

不過佢提醒我, 就快聖誕, 睇下有無出set, 睇黎我要認真考慮忍唔忍手先

男爵府

國民生產總值:8798

我都拎左呢個SAMPLE
只用左粉底 都OK呀 唔算厚都自然

男爵府

題外話,點解你個名下面有咁多公仔既

版主

迷人pinklady 發表於 16-10-22 09:14
題外話,點解你個名下面有咁多公仔既

Bk定時有活動或遊戲拎勳章呀

版主

迷人pinklady 發表於 16-10-22 09:07
我都拎左呢個SAMPLE
只用左粉底 都OK呀 唔算厚都自然

佢隻base我用就嫌淺,撈落去果隻4唔知有無影響呢?我覺得出黎效果好好。所以要搵日的起心肝去試清楚隻色。

而家用緊covermark,真係去到放工覺得會轉暗啞

男爵府

Charlotte_mom 發表於 16-10-22 10:51
Bk定時有活動或遊戲拎勳章呀
哈哈~ 好,等我留意下先

男爵府

Charlotte_mom 發表於 16-10-22 10:54
佢隻base我用就嫌淺,撈落去果隻4唔知有無影響呢?我覺得出黎效果好好。所以要搵日的起心肝去試清楚隻色。 ...
我都有用covermark呀 又唔覺得會變暗呀 草木個款嗎?

水晶宮

國民生產總值:64756

樂桃猴年勳章

2 千蚊落到樓啦. 唔會有折架, 不過呢有時有化妝 session 之後全數redeem, 或者買primer & foundation 送個化妝袋同幾粒samples.

highlighter 我有full size, 唔好用. 大大粒glitter 都唔係glow/ shimmer

foundation 好用, 不過oxidize 得快.

另外 2 隻我覺得無必要買G.A , 不過我有唔化妝時用BB fluid , 真係幾好用, 但好似仲貴過foundation.

版主

迷人pinklady 發表於 16-10-22 11:38
我都有用covermark呀 又唔覺得會變暗呀 草木個款嗎?

我而家用呢隻,因為聽講爽d

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

版主

Dwmn 發表於 16-10-22 11:45
2 千蚊落到樓啦. 唔會有折架, 不過呢有時有化妝 session 之後全數redeem, 或者買primer & foundation 送個 ...
請打救我呢個化妝白痴

化妝SESSION即俾少少錢學化妝然後可以換貨果D? 係咪不定期舉行架?
HIGHLIGHTER即4號?

即1,2唔需要買對嗎?

男爵府

Charlotte_mom 發表於 16-10-22 15:09
我而家用呢隻,因為聽講爽d
我唔係呢款呀
而家都諗緊買乜好

水晶宮

樂桃猴年勳章

Charlotte_mom 發表於 16-10-22 15:13
請打救我呢個化妝白痴

化妝SESSION即俾少少錢學化妝然後可以換貨果D? 係咪不定期舉行架?

化妝 session 係你出去飲/ 公司party 前比錢去化妝專櫃搵 BA 幫你化妝, 不過armani 有分著白衫先會幫人做化妝 / facial, 黑衫就係 sales . 好似benefit 咁, 都唔係個個都識wax 眉一樣, 每店只有一兩個專職做. 你如果想當係學化妝咁都 okay , 佢地真係同你化得幾靚. 化完之後就可以全數可以換返產品.
幫你化妝就換化妝品, 幫你試做facial 就換返skincare. 唔係日日都有, 不過每一兩個月都會整一個.
fluid sheer 係 highlighter 或者 blusher .

水晶宮

樂桃猴年勳章

Charlotte_mom 發表於 16-10-22 15:13
請打救我呢個化妝白痴

唔係話唔使primer / highlighter , 只係唔一定要買ga 姐. 如果功能相約但function 效果差不多, 我會買其他牌子咁解姐.

如果比二千蚊我買... 我諗我一定唔會買fluid sheer (右下), 左上同右上會買支ga 嘅bb fluid / 其他牌子primer 就算. 上得靚其實係因為佢支粉底係好好用, 不過你用covermark 都會變暗, 我諗你今日尾應該都會覺ga 變暗.

水晶宮

樂桃猴年勳章

其實如果你有朋友返loreal 去到佢地個年度開倉, 次次都有好多 ga 野係入面...

版主

明白了, 謝謝你

LOREAL有幸去過一次, 破產咁滯

男爵府

國民生產總值:6389

我都覺支fluid sheer 圖4 如果亞洲人膚色唔暗唔使用,佢溝落Foundation 做highligh or 當liquid blush 用, 除非膚色好暗 or 化 event粧, 溝落Foundation 會太光, 而當blush用佢比其他品牌又唔太顯色, 不如正正當當上blush 仲好!
反而支ArmaniPrima 圖1 係護膚品,cream 後上,好似保鮮紙咁keep住皮膚裝況,所以平時用都ok, 而佢上後有柔焦效果所以可當輕盈版Primer;
至於Foundation, Designer 應該係GA 中最靚,不過都要睇JM 你要咩效果同coverage , 其實Luminous 都靚, Mastro 就薄!
樓主如果想買又唔趕用,真係等GA有redeem promotion 才買,賺埋個service抵D

版主

THANK YOU...

話趕唔趕咁啦, 枝COVERMARK用晒, 總有D SAMPLE果D頂住, 當然效果唔理想囉

我有正正當當上BLUSH呀, 而家用MAQUILLAGE都好滿意

好, 都係BOOK個時間去試真D先, 而家有個底, 到時唔怕俾人SELL到傻亂買一通
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎