用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

家庭理財 今日: 10|主題: 36203

請問贖樓要不要找律師?

男爵府

國民生產總值:5001

冇咩好投資, 如果贖樓有咩費用

王國熱話
3歲女最近經常半夜醒、大喊
我仔二歲俾老師一投訴話打人,玩水。好...
bb成日伸懶腰
婆婆嫲嫲工人湊B係咪會多數會曳D?

禁止訪問

國民生產總值:378

複式洋房

國民生產總值:315

要揾律師樓攪

翡翠宮

國民生產總值:95462

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:要揾律師樓攪

原帖由 mandyurjban 於 16-10-19 發表
要揾律師樓攪
x 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

國民生產總值:398

問銀行個屬會數同到期日, 同佢講要屬會, 銀行就會俾料你去做架啦. 都不需律師的. 買賣先要找律師, 如轉會都好似唔洗律師的. 我幾年前試過

複式洋房

問銀行個屬會數同到期日, 同佢講要屬會, 銀行就會俾料你去做架啦. 都不需律師的. 買賣先要找律師, 如轉會都好似唔洗律師的. 我幾年前試過

複式洋房

子爵府

國民生產總值:10228

問過葉謝x 1800蚊律師費
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

複式洋房

國民生產總值:376

yes
i love hk !

子爵府

國民生產總值:14832

回覆:請問屬樓要不要找律師?

要, 我上個月剛拎返張契,冇記錯$2300

男爵府

國民生產總值:6727

hk1beauty 發表於 16-10-20 12:38
問銀行個屬會數同到期日, 同佢講要屬會, 銀行就會俾料你去做架啦. 都不需律師的. 買賣先要找律師, 如轉會都 ...

但仍要在land search release mortgage loan 的record. 是否也自己做?

複式洋房

國民生產總值:348

一定要揾律師..約 1500- 3000 左右..可以講價..比較..
不要自己取..可能取少文件也不知..
咁辛苦供完樓..揾自己律師保障自己..

複式洋房

國民生產總值:258

搵律師
銀行個律師通常貴,自己搵可以平
PM我,可以俾資料你

別墅

國民生產總值:553

hoping_c 發表於 16-10-19 21:17
冇咩好投資, 如果屬樓有咩費用

搵律師樓安全啲,其實價錢唔貴,因為律師樓都係玩斯既幫你做。

大宅

國民生產總值:4619

有人教我, 可以留少少債當保險箱費, 讓樓契繼續存銀行, 免儲存樓契麻煩及風險, 待將來換樓或賣樓才處理樓契問題, 又慳一次律師費。

男爵府

國民生產總值:5001

CheungMichelle 發表於 16-10-22 09:21
有人教我, 可以留少少債當保險箱費, 讓樓契繼續存銀行, 免儲存樓契麻煩及風險, 待將來換樓或賣樓才處理樓契 ...

問題是唔知銀行可否比我還反爭佢小小
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎