用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

湊B百科 今日: 0|主題: 1799

應否轉奶粉?

大宅

國民生產總值:2316

BKXmas勳章

我仔有食人奶,但唔夠要補奶粉,食開雀X能X, 我朋友個仔只係大佢一星期,食S2x , 佢個仔比我個仔個size 大好多,起碼重幾磅,我擔心我仔會否太細粒(健康院都話佢係中下B), 我應否轉奶粉呢?

王國熱話
濕疹討論區
BB濕疹,勁抓頭
濕疹
皮膚敏感

大宅

國民生產總值:2303

BKXmas勳章

會唔會係妳餵得唔夠?我個仔之前跟妳個仔一樣兩溝又係食呢隻都夠磅數,當然妳唔好同大隻bb比較啦~每個人天生唔同身材
願主給你健康快樂的童年

大宅

國民生產總值:2316

BKXmas勳章

我仔食得唔多,食奶又唔專心,6個月了都係食得5 安奶,有都未必食到

複式洋房

國民生產總值:254

BKXmas勳章

咁你可以試下轉奶粉俾距試下

禁止訪問

國民生產總值:145

BKXmas勳章

複式洋房

國民生產總值:365

BKXmas勳章

其實bb 健康最重要,我仔一出世都係食人奶加奶粉,都是食能x , 但我仔肥好快,出世得2.88 而家兩個月就5.5 ,所以都係睇bb 吸收,我而家都唔比bb 食咁多,怕佢太肥,因為有肥的基因,將來好易肥。

別墅

國民生產總值:521

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 2017媽媽節

肥啲係得意啲,但最緊要係健康就OK,我BB一歲了,但從來食唔多過5安奶,都係細粒釘,除咗奶,其他嘢佢食好多,金魚咁食唔停,又超好動,真係幾難肥得到,不過佢就好健康,無咩病
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎