用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1400|主題: 870000

我屋企物業管理超無能

伯爵府

國民生產總值:19746

我屋企單幢式大廈,用惠信物業管理,我地係一手業主,今屈業主委員會主席查到D數有D亂,夜更得一個護衛,佢每日掛住傾計吹水,物業管理話同夜更傾下,之前夜更睇馬報等,同物業管理傾咩都拖同推,我唔明點解咁,炒人掉人咁難,我地好多業主都好不滿,但當然有D唱反調,現搞到好亂,你地有經驗嗎?

大宅

國民生產總值:2518

luckyQ 發表於 16-10-19 22:24
我屋企單幢式大廈,用惠信物業管理,我地係一手業主,今屈業主委員會主席查到D數有D亂,夜更得一個護衛,佢 ...

一係賠錢炒管理公司,一係等佢完約換過間

wcpcelia    發表於 16-10-20 10:21

別墅

國民生產總值:728

回覆樓主:

以前都做過物業管理,嗰陣仲未有最低工資,嗰陣管理員已經很難請,嚟見工嘅唔係65歲以上,就係傻傻哋嘅,間唔中先會有個正正常常5,60歲嚟見工,不過呢啲多數做一排就走,去大屋苑做,所以住客投訴,通常都會同佢傾吓叫佢改善吓,唔會貿然炒人或者掉人,因為無人頂位,而家有最低工資,請人就更難啦…

伯爵府

國民生產總值:19746

zakumama 發表於 16-10-19 22:33
以前都做過物業管理,嗰陣仲未有最低工資,嗰陣管理員已經很難請,嚟見工嘅唔係65歲以上,就係傻傻哋嘅,間 ...

我地幢大廈好多人想做,人工又好,好多替更like做我地到喎

珍珠宮

國民生產總值:48973

樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

zakumama 發表於 16-10-19 22:33
以前都做過物業管理,嗰陣仲未有最低工資,嗰陣管理員已經很難請,嚟見工嘅唔係65歲以上,就係傻傻哋嘅,間 ...

冇錯,最低工資後夜更保安好難請人,俾著你,夜更同早更比人工差不多,你都寧可做早更啦,唔駛捱眼瞓 我明樓主你唔開心,但炒個人易,請人好難,特別係夜更保安
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎