用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 474|主題: 48972

雙胞胎 變 單胎

複式洋房

國民生產總值:142

系我6w時去照超聲波醫生同我講有兩個心跳,當時我同老公都聽得好清楚,醫生都話系雙胞胎,當時知道之後我真系好開心。
但今日9W2D再去照,醫生都照左好耐,開頭話我D腸遮住咗Bb,睇五清楚,所以叫我出返去飲下水,之後再入去照過,跟住醫生再照多次,又照左好耐,
佢話淨系見到一個Bb,我聽到之後完全比吾到反應,打擊好大,
因為之前照明明有兩個心跳,同好細既頭仔,個醫生個陣時仲話系同卵雙胞胎,但今日我見個醫生講野都好吾肯定咁...今次佢冇用照陰超,因為上次佢系。
其實會吾會有機會佢照錯左?
我今日知道之後真系好吾開心,完全吾知道發生咩事,訓吾著,好傷心。

別墅

國民生產總值:589

我孖B12週前都係用陰超照,陰超清楚d。再去照吧!或找另一個醫生check。

別墅

國民生產總值:962

Nana311 發表於 16-10-19 22:25
系我6w時去照超聲波醫生同我講有兩個心跳,當時我同老公都聽得好清楚,醫生都話系雙胞胎,當時知道之後我真 ...

你可能要搵多個醫生照多次,有可能係"消失的雙胞胎"(vanishing twin syndrome),但係通常發生喺異卵雙胞,拿拿聲去照多次,加油!

複式洋房

回覆 Adcyf 的帖子

24會去睇另一間,擔心中 :(

複式洋房

回覆 agneau 的帖子

24會去睇另一個醫生,其實真心擔心,醫生初初話系同卵,到到琴日再照,佢話上次咁樣可能系個倒影 :(我真心五知道講咩好.:(

大宅

國民生產總值:2607

Nana311 發表於 16-10-20 18:56

24會去睇另一個醫生,其實真心擔心,醫生初初話系同卵,到到琴日再照,佢話上次咁樣可 ...

倒影,第一次聽不過幸好你都換另一位醫生,一定會照得更清楚既

男爵府

國民生產總值:7946

建議睇多個醫生。睇開D,如果係孖,固然最好,若然係睇錯,都係上天安排。

別墅

Nana311 發表於 16-10-20 02:56

24會去睇另一個醫生,其實真心擔心,醫生初初話系同卵,到到琴日再照,佢話上次咁樣可 ...

唔緊要一個定兩個,最緊要係而家個B健康,努力。

水晶宮

國民生產總值:61562

可能依家胎兒細,CHECK唔清楚,至緊要BB健康。

別墅

國民生產總值:896

引用:回覆 agneau 的帖子24會去睇另一個醫生,其

原帖由 Nana311 於 16-10-20 發表

會唔會俾另一隻bb吸收左,可能唔見左個隻弱d,有朋友都係2隻變左一隻

複式洋房

國民生產總值:101

樓主,5好咁擔心,去照多次先算,宜加唔好太傷心住,對你同寶寶都5好丫

複式洋房

回覆 RubyYu07 的帖子

明白,你岩,系吾系都好都系上天安排,btw,謝謝你.

複式洋房

回覆 babywb 的帖子

其實我上網睇過都有呢一個嘅可能,但無論點都好最緊要BB健康,多謝你我會努力架。

複式洋房

回覆 bblam88 的帖子

知道,多謝你,雖然真係好擔心,但無論結果係點我都會努力,最緊要BB健康。

複式洋房

國民生產總值:101

Nana311 發表於 16-10-23 01:46
回覆 bblam88 的帖子

知道,多謝你,雖然真係好擔心,但無論結果係點我都會努力,最緊要BB健康。 ...

無錯!at least 都有個小生命係你肚入面

別墅

Nana311 發表於 16-10-20 18:56

樓主照多次點呀?希望有好消息!

翡翠宮

國民生產總值:91874

再揾多一個醫生照喇,一個又好,兩個又好,最緊要bb健康

複式洋房

最後得知係得返一個BB , BB好健康,多謝你:)雖然開頭係真係有唔開心,但我知道呢個係上天嘅安排,
所以我會努力! 好在有屋企人同老公支持!

別墅

Nana311 發表於 16-10-28 12:36

最後得知係得返一個BB , BB好健康,多謝你:)雖然開頭係真係有唔開心,但我知道呢個係 ...

總之而家BB健康係最重要,唔好諗太多,另外個BB唔健康,留落嚟會影響健康嗰個,所以媽媽要努力,繼續加油!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎