用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 589|主題: 869765

唔知你地身邊有冇呢種人?

大宅

國民生產總值:1724

長輩黎,成日book好枱或講好去邊度食飯,差唔多準備出門時,就話不如你地自己去啦我留響屋企自己食。。。每次我地話一齊去啦,就拿拿臨衫,感覺好似要你求佢去咁
成日咁,其實都幾煩厭

伯爵府

國民生產總值:17065

畀面勳章 BK Milk勳章

但你有無試唸佢地角度?會唔會想見你地,但你地總要出去食,唸唸下要你地破費,唔好意思?

我只建議你向好的唸,可能你啱,佢地真係咁麻煩都唔定㗎!

大宅

rosaki 發表於 16-10-19 22:55
但你有無試唸佢地角度?會唔會想見你地,但你地總要出去食,唸唸下要你地破費,唔好意思?

我只建議你向好 ...

我地係一齊住的

禁止發言

國民生產總值:55902

回覆樓主:

男爵府

國民生產總值:5790

盧妹妹媽咪 發表於 16-10-19 22:50
長輩黎,成日book好枱或講好去邊度食飯,差唔多準備出門時,就話不如你地自己去啦我留響屋企自己食。。。每 ...

咁似我媽既。
佢又係咁,扭扭擰擰,但係唔同佢去,佢會嬲,話我地當佢工人唔帶佢出去。
買親野俾佢都嫌三嫌四,上次我細佬話請佢去日本,佢又話唔食生野有幅射唔去,咁過左我細佬無攞假佢就話我細佬無口齒。
我地已經慣左,佢有時拒絕,我就話mark 在日歷佢講過d 乜,通常我一mark 佢就話去啦去啦,好鬼老套

水晶宮

國民生產總值:72875

咁煩? 又無喎

男爵府

國民生產總值:7075

回覆:盧妹妹媽咪 的帖子

我老豆!上次去澳門船飛酒店已book晒!去到碼頭突然發脾四唔去!唔洗佢比$都唔洗咁呀!痴孖根!

wcpcelia    發表於 16-10-20 10:53

大宅

國民生產總值:4705

2015xmas

老人家同小朋友一樣,鍾意人氹下佢

子爵府

國民生產總值:10112

2015xmas

長輩黎,成日book好枱或講好去邊度食飯,差唔多準備出門時,就話不如你地自己去啦我留響屋企自己食。。。每 ...

有, 我爸爸

好多人話人老咗就會變返細路仔,其實我地細個都成日扭扭擰擰要大人氹, 今次要到我地做仔女氹返喇。

開心啲, 可以同一張枱食飯係一件感恩嘅事來

男爵府

國民生產總值:7568

我媽係甘,我知佢份人係甘
1)鍾意屋企煮,覺得出面又貴又唔健康
2)自己無乜牙,唔想人地就佢,驚人地以為佢大枝野
因為係自己亞媽,所以無得煩

男爵府

國民生產總值:5115

回覆樓主:

真係好無隱,唔去一早出聲,我阿媽都係咁。

子爵府

國民生產總值:12968

佢係咪d唔多鍾意出街嘅人?可能佢唔想出街,但又想同你地一齊,所以成日揸唔定主意

大宅

do-re-me 發表於 16-10-20 01:39
佢係咪d唔多鍾意出街嘅人?可能佢唔想出街,但又想同你地一齊,所以成日揸唔定主意
...

佢係一個有返緊工既人,周不時約朋友飯局,不是宅族

子爵府

國民生產總值:10265

引用:Quote:盧妹妹媽咪 發表於 16-10-19 22:50

原帖由 淘寶 於 16-10-20 發表
有, 我爸爸

好多人話人老咗就會變返細路仔,其實我地細個都成日扭扭擰擰要大人氹, 今次要到我地做仔女氹 ...

寶石宮

國民生產總值:326623

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

喜歡後輩邀請
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎