用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 79|主題: 119298

[其他] 818 有冇人用過Air Bnb

複式洋房

國民生產總值:148

BKXmas勳章

請問有冇人用過Air Bnb?

王國熱話
九龍灣德福花園3 房 實用553(冇樓睇)
放租 - 屯門 西鐵 兆康站 村屋 全新 500呎 ...
買樓問題
[放租] 又一居三房, 新裝, 向東南, 光猛清...

珍珠宮

國民生產總值:45347

BKXmas勳章

ruiya 發表於 16-10-19 23:48
不如妳講想book邊度民宿??

子爵府

國民生產總值:14492

夏天玩到顛 BKXmas勳章

黎緊12月會用去東京

寶石宮

國民生產總值:301650

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

我咁耐都冇用過

翡翠宮

國民生產總值:98735

2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 ProAbsorb勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 分享愛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 樂桃猴年勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 活躍勳章 吸收力勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章

回覆 ruiya 的帖子

用過,你有咩問題﹖

複式洋房

BKXmas勳章

pbpk03845784 發表於 16-10-20 09:16
不如妳講想book邊度民宿??

想了解大家用後感

複式洋房

BKXmas勳章

stepchk 發表於 16-10-20 12:57

用過,你有咩問題﹖

有冇D咩要特別注意

翡翠宮

國民生產總值:98735

2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 ProAbsorb勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 分享愛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 樂桃猴年勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 活躍勳章 吸收力勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章

留意下住過既人俾既COMMENT,好多時睇相你都唔會知同實際或者你相像有幾大分別。同埋好多時睇到屋主點同個租客交收鎖匙有無出現問題,或者會唔會屋主講到好易搵,但原來係唔容易搵到,咁呢D你租之前都要有心理準備。同埋民宿無人打掃清潔,咁你自己要乾淨D,自己做晒清潔同倒垃圾咁囉。我唔知你仲想知D咩喎。PS. 我係住過東京民宿

禁止訪問

國民生產總值:164

BKXmas勳章

子爵府

國民生產總值:14959

BKXmas勳章

回覆:818 有冇人用過Air Bnb

我住大阪airbnb, 最緊要睇個間屋同屋主comment

大宅

國民生產總值:3418

BKXmas勳章

東京, 北海道, 大阪都住過. 全部都好好. 最緊要睇comment, 同埋屋主其他屋(如果有)的comment.

東京的屋主上次仲邀請我地去參加佢地的host meeting, 直接見面溝通. 夜晚仲請我地去居酒屋食飯

札幌那次的屋主住樓上, 問佢攞洗衣粉就立刻攞落嚟

如果你想知係邊間可pm我.

複式洋房

國民生產總值:385

BKXmas勳章

myjacob 發表於 16-10-20 23:27
東京, 北海道, 大阪都住過. 全部都好好. 最緊要睇comment, 同埋屋主其他屋(如果有)的comment.

東京的屋主 ...

我想要大板資料,請pm. thanks!

版主

國民生產總值:99389

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

住過台北,ok。一定要睇多d comments。airbnb只係一個平台,每一個屋主都係獨立的

水晶宮

國民生產總值:62042

大廚勳章 BKXmas勳章

ruiya 發表於 16-10-20 12:58
想了解大家用後感

呢排好多post,中伏。。。你有無留意,search 下

有幾個jm, 一係被放飛機,一係去到才無得住,有些就住完被屈整壞野要賠。。

複式洋房

BKXmas勳章

seaheart88 發表於 16-10-20 23:41

呢排好多post,中伏。。。你有無留意,search 下

多謝你的分享,我會加倍留意

複式洋房

BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 16-10-20 23:40
住過台北,ok。一定要睇多d comments。airbnb只係一個平台,每一個屋主都係獨立的

...

好!多謝你的分享

複式洋房

BKXmas勳章

stepchk 發表於 16-10-20 17:47

留意下住過既人俾既COMMENT,好多時睇相你都唔會知同實際或者你相像有幾大分別。同埋好 ...

咁真係要試下,等小孩子也一起參與清潔。

侯爵府

國民生產總值:20453

BKXmas勳章

美加住過好多次,so far 都好好,亞洲暫時未

別墅

國民生產總值:930

BKXmas勳章

回覆樓主:

住過清邁超大豪宅,佔地38萬呎,
golf club隔離,入面有3個魚塘,網球場,籃球賽,泳池,做gym係另一幢建築物,入面有2架buggy俾我地用,仲有guids,經理,2個管家,廚師+n個工人。同個管家八過間屋係老闆娘得閒打golf先黎住。最正係佢地每一段時間只係SERVE一家人。
搞到我仔依家去東南亞酒店既VILLA都唔太LIKE話有其他人響餐廳唔夠PRIVACY,淨係想住獨立屋。我叫佢大個搵多D錢自己買幢就幾時都咁正。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

BKXmas勳章

女皇駕到 發表於 16-10-25 11:58
住過清邁超大豪宅,佔地38萬呎,
golf club隔離,入面有3個魚塘,網球場,籃球賽,泳池,做gym係另一幢建築 ...

正喎!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎