用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 3924|主題: 890959

銀行成日call 人upgrade 醫療保單 , 你 地會加嗎?

別墅

國民生產總值:942

BKXmas勳章

獅子銀行剛回贈30%冇索償保費, 幾日後又來電話 upgrade下份保單啦 …好抵, 每日都係$5 蚊 , 係包埋一大兩少喎 …… 聽落又好似唔貴 ……

大宅

國民生產總值:2094

畀面勳章 BKXmas勳章

欣媽媽 發表於 16-10-19 23:49
獅子銀行剛回贈30%冇索償保費, 幾日後又來電話 upgrade下份保單啦 …好抵, 每日都係$5 蚊 , 係包埋一大 ...

每日5元
一個月就150元
一年就1825元
5年就9125元
一d都唔少,這是語言偽術
就好像當年173173173每六秒六毫的廣告一樣……

侯爵府

國民生產總值:21640

BKXmas勳章

引用:Quote:欣媽媽+發表於+16-10-19+23:49+獅子

原帖由 諗唔到 於 16-10-20 發表
每日5元
一個月就150元
一年就1825元
保險就係咁,係同保險公司對賭,你touch wood 有事入一次私家就乜都返晒黎。我個仔入過3次私家,前後claim 左差唔多十萬,所以我係賺的,不過個女就冇claim 過,齋比。保險呢啲最緊要睇清楚條款及所有不保事項,尤其係銀行保險,我覺得都幾多exclusion

子爵府

國民生產總值:10785

BKXmas勳章

欣媽媽 發表於 16-10-19 23:49
獅子銀行剛回贈30%冇索償保費, 幾日後又來電話 upgrade下份保單啦 …好抵, 每日都係$5 蚊 , 係包埋一大 ...
個D多數係住院現金, 因為銀行而家好多都唔再做保險, 之前個D賣哂出去.

wcpcelia    發表於 16-10-20 10:48

別墅

國民生產總值:942

BKXmas勳章

katrinamama 發表於 16-10-20 10:16
個D多數係住院現金, 因為銀行而家好多都唔再做保險, 之前個D賣哂出去.

諗諗下想還原, 供番300幾蚊買個基本保險算啦 ! …… 知否係咪有冷靜期既呢?
Lilypie Baby Ticker
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎