用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 473|主題: 869588

【城市驚喜】(驚喜喺最尾)千億新抱徐子淇 梁洛施都影過  

水晶宮

國民生產總值:68102

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

柏芝好靚女呀Stephy馬賽

um…佢係Stephy。

「城市驚喜」梁洛施

「牙佬」袁偉豪當年參選第一屆《YES!!》校花校草選舉入行…當年佢15歲,即係,20年前。嗰張相一出,令人嘩然……

其實除咗牙佬之外,仲有好多明星/藝人係來選校花校草出身,首推係Stephy鄧麗欣,佢喺2000年參加《YES!!》校花校草選舉,因而被唱片公司發掘加入Cookies,嗰陣佢怕怕醜醜,自我介紹環節只係敢講自己個名同校名;07年就有魔鬼胸蔚雨芯參選,當時佢只得13歲,早熟!11歲入行做童星嘅大面Bella林穎彤,都參加過《Yes!!》校花校草0架!

除咗參選校花校草,都有唔少女星係靠影《YES!!》「城市驚喜」而為人所識——「城市驚喜」即係當年,俾《YES!》喺街頭野生捕獲、或者「讀者」主動投稿,千億新抱徐子淇、阿Sa蔡卓妍、張栢芝、梁洛施、Miki楊愛瑾丶陳自瑤丶李彩華丶DaDa陳靜、李蘢怡、范萱蔚、裕美、賈曉晨等等就係咁開始走紅!

依家已經升價百倍嘅梁洛施,13歲時參加《YES!!》城市驚喜專欄,仲做埋嗰期封面,一鳴驚人而加入娛樂圈。估唔到嘅係,最近宣佈再度告別娛樂圈嘅韓君婷,細個嗰陣都曾經喺「城市驚喜」登場,之後參加亞洲小姐奪得亞軍。認真,求圖。

已為人妻兼人母嘅唐寧(索到呢……),咸豐年前某日,上《YES!!》影樓幫廣告公司影相做Reference,俾人睇中咗,之後就有人聯絡佢媽咪,話想搵唐寧影「城市驚喜」。就係咁,在家長陪同下,當時仲係用緊真名江麗娜嘅唐寧就去到跑馬地影樓影「城市驚喜」喇,Baby Fat配Sailor Moon麵包頭,真係好經典。

其實除咗囡囡影「城市驚喜」之外,以前成日喺劇中飾演細佬嘅魯文傑(佢依家係香港話劇團戲劇課程導師),廿四年前,喺尖沙嘴噴泉、戴住副金絲眼鏡藍風褸嘅魯文傑,俾邵國華睇中,搵佢拍「城市驚喜」。好可惜,輯相魯文傑都搵唔番,只係話:「擺甫士時攝影師話 Cute啲Cute啲,男人老狗,其實幾抗拒。」

校草袁偉豪 「城市驚喜」張栢芝 「城市驚喜」蔡卓妍
「城市驚喜」梁洛施 「城市驚喜」唐寧 馬賽都參加過校花選舉0架!
um…佢係Stephy。

珍珠宮

國民生產總值:49383

熱血金章

回覆樓主:

李彩樺都係選校花的

珍珠宮

國民生產總值:38048

PG真係靚到一個點

珍珠宮

國民生產總值:49383

熱血金章

9594 發表於 16-10-20 00:25
李彩樺都係選校花的

果時無記錯佢十四定十六歲,媽咪陪佢去影相

子爵府

國民生產總值:11790

回覆:【城市驚喜】(驚喜喺最尾)千億新抱徐子淇 梁洛施都影過

張柏芝真係靚到飛起

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

侯爵府

國民生產總值:20913

9594 發表於 16-10-20 00:26
果時無記錯佢十四定十六歲,媽咪陪佢去影相
睇過訪問佢好慘,好似屋企爭落人債,
所以要急住賺錢還債

大宅

國民生產總值:1351

柏G真係堅靚,當年我直程覺得佢應該去選港姐

子爵府

國民生產總值:12257

咁多張數張栢芝最靚

伯爵府

國民生產總值:17015

BK Milk勳章

回覆樓主:

當年既柏芝好靚,好清純脫俗。

funfun759    發表於 16-10-20 16:32
MonsterBear    發表於 16-10-20 11:15
金仔媽媽    發表於 16-10-20 09:04

伯爵府

國民生產總值:18972

柏芝
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

別墅

國民生產總值:658

好想睇返個幾本既YES!

男爵府

國民生產總值:7554

當年張栢芝真係無得輸

大宅

國民生產總值:3162

回覆:【城市驚喜】(驚喜喺最尾)千億新抱徐子淇 梁洛施都影過

柏芝唐0都好

水晶宮

國民生產總值:64729

樂桃猴年勳章

梁洛施有印象, 個時睇相好靚架.

pg 未睇過佢yes 相, 不過初出道又係好靚

男爵府

國民生產總值:7634

mickeyeva 發表於 16-10-20 00:21
柏芝好靚女呀

右邊柏芝當時好靚女~
左邊係梁樂思?塊臉好長,唔係咁靚⋯
中間2個其實係邊位?都幾靚女喎~

翡翠宮

國民生產總值:80076

我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好靚啊

水晶宮

國民生產總值:65321

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

柏芝一出道,第一眼望佢,真係靚到dum一聲

複式洋房

國民生產總值:174

想當年。。。我都做過其中一期Yes城市驚喜,當年16歲

sabrina_cherry    發表於 16-10-20 11:57
stagea    發表於 16-10-20 11:54

伯爵府

國民生產總值:18929

回覆樓主:

有印象睇過isabella,但當時都唔覺得佢靚得咁誇張

伯爵府

國民生產總值:18929

lowblulu 發表於 16-10-20 02:03
想當年。。。我都做過其中一期Yes城市驚喜,當年16歲

我當年都覺得自己唔錯,諗過參加,不過冇勇氣
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎