用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

夫婦情感 今日: 78|主題: 36862

DEL

別墅

國民生產總值:808

BKXmas勳章

DEL

wcpcelia    發表於 16-10-20 16:50

王國熱話
人肉霸車位 (北潭涌)
大家對於穿拖鞋同高跟鞋駕車
跑步討論區
想買部2手車操車

大宅

國民生產總值:3209

BKXmas勳章

cicichan521 發表於 16-10-20 00:50
生完BB後距對我差佐好多,經常忽略我,每日收到翻到來屋企就係食宵夜,同BB玩錫BB抱BB,以前距翻到來會抱我 ...

照睇文字你c6情況唔係咁壞,可能係產後抑鬱,relax

男爵府

國民生產總值:5894

BK Milk勳章 BKXmas勳章

cicichan521 發表於 16-10-20 00:50
生完BB後距對我差佐好多,經常忽略我,每日收到翻到來屋企就係食宵夜,同BB玩錫BB抱BB,以前距翻到來會抱我 ...

有冇考慮搵育嬰院湊住bb,自己出番去做野? 可以改變經濟嗎?

冇能力搬出去,同6299住都冇法,大家都受擠迫既壓力,唔只係你。 6299冇話一定要對你好,冇話一定要幫你湊bb做家務,就算你搬出去都係要做,所以先改變自己心態,你會開心d.

c6可能都大壓力,要養多兩個人,大家溝通下,唔好只係埋怨。

別墅

國民生產總值:828

BKXmas勳章

BB 幾大?你可唔可以出番黎做野,再用份人工support請工人及租屋錢、間唔使叫6299或自己爸媽過去睇下?

複式洋房

國民生產總值:377

BKXmas勳章

聽樓主咁講, 有左BB之後應該會好忙碌, 你又要照顧9962, 又要買送煮飯, 打理家頭細務, 真係一D都唔簡單, 都希望可以有個人依靠下...

你覺得C6同你既親密關係改變左
呢個情況既改變, 係由幾時開始架?
係BB出世後定還是再之前以經係咁呢?
建議搵個時間同先生好好溝通下
有好多時候誤會既出現都係因為大家估估下
如果佢唔肯傾, 有冇朋友可以幫下手呀?

男爵府

國民生產總值:5891

2017勳章 ProAbsorb勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 BKXmas勳章

帶BB出街行下, 我家都很細, 我都不想留係度, 有時, 返娘家。

水晶宮

國民生產總值:54277

BKXmas勳章

出去做野

男爵府

國民生產總值:9522

BKXmas勳章

正正因為佢解決唔到問題,你每講一次,佢就多一分壓力,多一分逃避,同你既感情就越來越差。男人最唔中意個老婆同自己講自己阿媽不是。

妳想要番老公既心,就要自己醒少少,受咗咩委屈唔開心都唔好再同老公講,增加佢既無力感同自卑心,因為佢冇能力搬出去住,唔通仲要佢幫妳出頭去話兩老,你哋已經一家三口要寄住人籬下,真係醒少少唔好仲要呻,有不滿就要自己出去。

妳有冇能力搵一份工,BB拎去託管?妳要解開困局就要幫個家掙錢,一齊改善生活,唔係就真係唔好再百上加斤,令老公唔開心,我係佢我都唔想同妳做。

聰明少少去睇清楚自己處境,明白嗎?

whoami?    發表於 16-10-20 21:57

大宅

國民生產總值:1502

BKXmas勳章

樓主,你嫁你C6時都知佢嘅經濟情況,生多件又要養多個,其實佢都有壓力,你仲成日同佢講這個那個,其實你想佢俾咩反應你?

不如試下搵份工啦,多個錢係身,點都好過咁樣落去。
If you never abandon,I will in life and death

男爵府

國民生產總值:8473

畀面勳章 BKXmas勳章

你有壓力,佢都有壓力。。
出去做野罷啦

男爵府

國民生產總值:6096

BKXmas勳章

whoami? 發表於 16-10-20 21:57
樓主,你嫁你C6時都知佢嘅經濟情況,生多件又要養多個,其實佢都有壓力,你仲成日同佢講這個那個,其實你想 ...

講得岩,經濟環境冇禁理想就唔好生仔住啦,你後悔之時你老公可能都後悔㗎,互相體諒下啦,唔好凈系諗自己

複式洋房

國民生產總值:231

BKXmas勳章

同6299住都唔幫忙湊BB! 揾份工做PART TIME 都好, 同佢哋傾吓, 多咗錢生活都好啲, 兩個人去浪漫吓都要錢, 唔好比自己啤走唒樣, KEEP 住吸引力要錢.

禁止訪問

國民生產總值:378

BKXmas勳章

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎