黃色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供

用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 3|主題: 82236

嚴重塞奶

別墅

國民生產總值:718

嚴重塞奶,諮過冷敷熱敷,bb.埋身通通唔得,有咩辦法?

推到瘀晒都唔得

王國熱話
急聘: 夜班 / 中班 保安員
請人-電訊業direct sales
大型電訊公司請hotline
現金出糧 - 屯門區西餐廳 聘請全職或兼職...

別墅

國民生產總值:770

買支通乳寶食吓

別墅

回覆樓主:

請問邊度買?

洋房

國民生產總值:91

認識瑞士牛牛第一回

PearPearzheng@ 發表於 16-10-20 06:12

推到瘀晒都唔得

我之前塞奶試過用凍椰菜敷,都幾有用

大宅

國民生產總值:1225

回覆:PearPearzheng@ 的帖子

食卵磷脂,通草!不要食上奶野!也不能大力按摩!真是仲塞就去健康院搵母乳姑娘!

複式洋房

國民生產總值:267

我之前都系咁,我去联合找母乳姑娘,巨地会帮到你

別墅

國民生產總值:766

我早2日塞左,食左2粒卵磷脂就通番。
如果乳頭有白點要浸軟佢輕輕整穿佢就通到架啦!

別墅

國民生產總值:895

回覆:LaiiC9 的帖子

塞佐有咩感覺呢?我有時谷奶都會谷得好硬,俾BB食完就林嗮,但有時覺得胸部有刺痛,你食邊隻牌子磷脂丸呢?thx

別墅

國民生產總值:659

8MEI 發表於 16-10-21 11:18
食卵磷脂,通草!不要食上奶野!也不能大力按摩!真是仲塞就去健康院搵母乳姑娘!

...

卵磷脂會唔會有咩副作用?

別墅

國民生產總值:558

回覆樓主:

叫老公幫手

複式洋房

國民生產總值:137

PearPearzheng@ 發表於 16-10-20 06:12

推到瘀晒都唔得

我試過,搵人幫手按摩然後再泵!

別墅

回覆樓主:

各位唔該晒~~~
我最後係去左睇醫生,要食抗生素
之後去左搵催乳師墊翻鬆佢,鬆左d o既。。。但未完全消腫,仲冇紅,聽日試下敷椰菜先

別墅

回覆樓主:

不過奶量少左好多,因為幾日都冇飲湯,連冇事o固邊都跌左三分一

希望之後會升翻

別墅

國民生產總值:766

Amy12 發表於 16-10-22 07:18
塞佐有咩感覺呢?我有時谷奶都會谷得好硬,俾BB食完就林嗮,但有時覺得胸部有刺痛,你食邊隻牌子磷脂丸呢? ...

直頭係硬塊,手都舉唔到,好似壓住神經線咁,消左都仲要d時間先唔痛!乳頭伴隨白點,因為出口塞左。

阿b出世因出入院所以頭2星期係全泵,訓左就無泵,有時隔成5-6個鐘,谷到行但唔痛。到阿b 2wk時開始埋身,但唔係次次成功所以餵唔到就去訓。點知有次硬到比b啜完都無散,痛到對住阿b喊,後來老公同事老婆有經驗,比左幾粒救命卵磷脂我,食左2粒之後半個鐘d奶好似水咁流出黎,硬塊都隨即無左。

我諗卵磷脂係岩初初塞左用,我食catal_ 果隻豆磷脂,不過始終係supplement, 人人效果唔同,最好都係請教番醫生或者母乳姑娘好d。

別墅

國民生產總值:895

回覆:LaiiC9 的帖子

明白嗮,唔該你

複式洋房

國民生產總值:176

回覆樓主:

用古法,加d通草落代茶—齊煲,我work
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎