自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

子爵府

貪得無厭

伯爵府

kkvicky 發表於 16-10-24 14:30
係吖,何文田大把豪宅,但有啲人一聽到公屋居民反映個站大遠,就已經鬧鬧鬧,冇諗過有巴士小巴可能被cut/ ...

其實有得簡我都唔會簡地鐵, 人多同埋成日壞車, 可惜, 當有地鐵時我地就要同巴士講永別, 因為巴士線會因為地鐵而永久停用, 唔系貪得無厭, 系想選擇都無機會

子爵府

BB防敏心得分享勳章

計返時間有冇短到?

男爵府

真係呀! 我睇新聞見到呢D 多多怨言嘅人得一想二。
冇地鐵又嫌唔方便,有地鐵又嫌要行得遠,地鐵只係俾大家多一個選擇,嫌遠大可以搭其他交通工具架!

男爵府

Gi-leung 發表於 16-10-24 12:53
呢啲叫唔叫上得床嚟牽被come

超級認同

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

如果地鐵係樓下又會話好嘈架啦, 根本沒完沒了
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

水晶宮

janice_BB 發表於 16-10-24 12:35
無地鐡埋怨無地鐡!
有地鐵但埋怨站遠!

大宅

何文田站不在何文田

地鉄这個站太取考

水晶宮

kkc886 發表於 16-10-24 14:00
馬CH係土豪派 一朝得志果種 唔會理基層既感受

但我覺得鐵路應該係大眾既交通工具 唔一定要以基層優先考慮 ...

又唔好拉到咁遠、講到唔顧基層感受甘大罪卦。其實果條村好富貴架啦
唔一定所有人圍住果站住、我識人住果條邨、佢都好開心喎、多個選擇啫,不過係要搵d野嘈先得

翡翠宮

香港人就係鍾意咩都投訴.

其實行幾個字去坐車, 係外國 (連日本) 都係好閒嘅事

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

之前無就好地地....有就最好响自己隔離...

伯爵府

15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK猜猜猜慶中秋

purplea 發表於 16-10-24 13:41
何文田站好似話係近豪宅,起來方便有錢人但佢地使鬼迫車咩
益到好多學生的,果頭都有幾間學校.

cc_tse    發表於 16-10-24 19:50

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

遠咪撘返巴士囉!

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

點都係有地鈇係附近好過無呱

大宅

引用:Quote:purplea 發表於 16-10-24 13:41 何文

原帖由 Radar 於 16-10-24 發表
益到好多學生的,果頭都有幾間學校.
呢樣真, 個站都幾近d 學校。

伯爵府

15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK猜猜猜慶中秋

sobecky81 發表於 16-10-24 13:49
我住附近, 但唔係公屋。
我尋日試坐一次, 行去站要大概20分鐘。
我覺得唔近地鐵站無問題 , 住咁多年都係 ...
多人搭巴士小巴,點會cut,如果唔想cut巴士小巴,就要多D搭,等佢地冇理據cut車.

伯爵府

回覆 angelacch 的帖子

咁深水步去黃埔條巴士線,經太子、旺角、佐敦,完全同港鐵路線一樣,CUT係正常O架﹗咁仲有條30X 嘛﹗
不過依家講緊係何文田站,同呢條巴士線完全冇關﹗

黃埔站係好方便,大家講緊唔方便O既係何文田站喎~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

Rain@bi 發表於 16-10-24 14:39
何文田站不在何文田

地鉄这個站太取考

如果嗰個站唔係叫做何文田,就冇問題啦,係人都知嗰度叫做歐化,只要你係紅磡居民,就知點解會叫做歐化

子爵府

畀面勳章

用隨意門啦!
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

首頁
34567...15

尾頁

跳至