想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

sykmj 發表於 16-11-1 19:30
呢2日遇到d 開針問題,好彩叫解決左,想同大家分享。

我也是這個月開針,咁啱day1 星期日,診所唔開又問 ...

我都擔心好難book,或者我會揀day 2,8去翁直接照算了,因為有時好難預計,有時中間夾住星期六日好麻煩。

大宅

neckmum 發表於 16-11-1 17:37
我都10月尾初診左,拎左針藥,應該12月開針啦。祝大家順利!

一齊努力!祝大家早早孕:mother:

大宅

sykmj 發表於 16-11-1 19:30
呢2日遇到d 開針問題,好彩叫解決左,想同大家分享。

我也是這個月開針,咁啱day1 星期日,診所唔開又問 ...

多謝您分享呀!我黎緊都可能會遇到呢個問題⋯因為來m真係好難百分百知道個一日,我都準,但都會差一兩日,咁就幣喇,如果book jm們推薦既林醫生,會唔會可能day1 book day2都會full架?仲要千萬唔好撞星期日,係咪應該兩手準備定第2個醫生會好d?

謝謝您提醒呀

祝你黎緊抽卵順利⋯超多靚卵!

大宅

neckmum 發表於 16-11-1 17:37
我都10月尾初診左,拎左針藥,應該12月開針啦。祝大家順利!

想問翁醫生開左咩針藥比您呀?大家交流下⋯您係咪都係day12回台呀?

別墅

熊寶寶bb 發表於 16-11-1 22:04
想問翁醫生開左咩針藥比您呀?大家交流下⋯您係咪都係day12回台呀?

開左好多藥,租左兩個冰袋先袋得曬。有排卵藥,有size, gonal f, memopur, 防跑卵針。你呢?
我9月ivf衰左d m已經預期唔到,好擔心book唔到香港照卵。不過如果係星期六我寧願飛去台灣照啦。我想問你上次帶針時,過機場xray有冇比人要求打開黎睇呀?我有呀,好彩醫生紙跟身ja!

複式洋房

Kkk1126 發表於 16-10-31 13:55
嘩,好貴

我剛剛計曬係翁醫生啲收據,未計愛群中醫、植入雪胎、酒店同機票,已經用左316500台幣

大宅

neckmum 發表於 16-11-1 22:18
開左好多藥,租左兩個冰袋先袋得曬。有排卵藥,有size, gonal f, memopur, 防跑卵針。你呢?
我9月ivf衰左 ...

我一個冰袋裝得哂呀!有排卵藥,gonal-f ,長效針一支,同隱卵針,翁醫生仲開左q10,葡萄糖胺同胰島素比我開療程之前先食一個月,不過我自己都仲食中藥加維他命⋯

上次過關時照過x ray 冇問題呀⋯冇check 呀!不過有藥單係冇問題架!

大宅

熊寶寶bb 發表於 16-11-1 22:01
多謝您分享呀!我黎緊都可能會遇到呢個問題⋯因為來m真係好難百分百知道個一日,我都準,但都會差一兩日, ...

我有諗不如expected day 2 就book 一個,day 3就book另一個,總是day 2一個day3一個,到時睇下actual day 2 邊日撞唔撞正你book果2日,如果得就cancel另一度;

如果day 8唔係星期六,我覺得好大機會book到,但你要day 2睇完即刻約埋

大宅

neckmum 發表於 16-11-1 22:18
我9月ivf衰左 ...

會不會因2個冰袋先叫你開?我一個冰袋冇叫我開同問醫生紙

複式洋房

swto 發表於 16-10-31 13:54
我所有費用計晒用咗港幣8萬幾
(針/藥/機票/酒店/取卵/植入/香港照卵泡/抽血)
...

請問係咪做PGD, PGS?

大宅

icecocoa 發表於 16-10-24 20:13
之前的台灣愛群ivf分享區好似已經停止左(估計係因為訊息超額),希望之前係「台灣愛群ivf分享區」的jm可以 ...

留位

大宅

icecocoa 發表於 16-10-24 20:13
之前的台灣愛群ivf分享區好似已經停止左(估計係因為訊息超額),希望之前係「台灣愛群ivf分享區」的jm可以 ...

咁之前個post係咪無左?

別墅

sykmj 發表於 16-11-1 23:30
會不會因2個冰袋先叫你開?我一個冰袋冇叫我開同問醫生紙

可能真係2個冰袋太誇啦……

別墅

kawoony 發表於 16-11-2 00:17
請問係咪做PGD, PGS?

我冇做依兩項

大宅

trytryourbest 發表於 16-11-1 22:20
我剛剛計曬係翁醫生啲收據,未計愛群中醫、植入雪胎、酒店同機票,已經用左316500台幣
...

差不多hk$8萬,咁貴是否藥多?

大宅

sykmj 發表於 16-11-1 23:11

我有諗不如expected day 2 就book 一個,day 3就book另一個, ...
你呢個提議唔錯呀, jm們介紹既好似得林雅x 醫生, 仲有冇多個醫生兩手準備下咁呢?
我而家數數手指, 有機會12號同13號來m既可能性好高(星期六同日), 希望唔會啦, 拜託拜託!

別墅

回覆樓主:

其實day 2係香港驗係咪都要請一日假?上午驗血,下午等林醫生1點開照超聲波?

複式洋房

sykmj 發表於 16-11-2 09:37
差不多hk$8萬,咁貴是否藥多?

有115000台幣是做pgs的,如果無呢舊錢會平好多,植入後又唔知駛唔駛吊ivig...我預成件事唔計機票酒店應該要10萬港幣

大宅

熊寶寶bb 發表於 16-11-2 10:25
你呢個提議唔錯呀, jm們介紹既好似得林雅x 醫生, 仲有冇多個醫生兩手準備下咁呢?
我而家數數手指, 有機會1 ...

咁你約定14號一個,15號一個,除了林醫生,雅蘭抽血果度也有照超音波的,就是呢2度,不過day7 sat 我2度都book不到

大宅

neckmum 發表於 16-11-2 10:42
其實day 2係香港驗係咪都要請一日假?上午驗血,下午等林醫生1點開照超聲波?
...

抽血好快,冇人的話15 min,佢開9:00,除非你旺角返工同返9:00後, 否則應該也要請一日

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊