興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果係手機收到啲話免費送 IPHONE, NDS 呢類形既廣告, 千其唔好回覆及登記, 因為好容易會誤中 mTouche service 嘅不停收費陷阱.

我公司就有人中咗招, 所以大家要留意一吓呢兩個月嘅手機月費單. 佢會係 SMS 度收, 名為 "509390 SMS", 每個收取 $15 (其他網站就有人中招話收 $5 一個).

及後同事致電手機公司問係乜嘢收費, 手機公司就話佢哋只係代收, 唔知詳情, 跟住比咗個電話 - 24136810 同事自己打去問, 打咗不下數十次同事至打得通, 有一位小姐話同事登記咗成人資訊, 我同事跟住答佢 '個電話係比我個仔用架, 除咗番學就係同我一齊, 佢得嗰9歲, 登記成人資訊做乜, 你快啲幫我取消咗佢, 之前嗰啲我都唔會比.' 跟住個小姐答話 '我而家可以幫你取消, 但之前啲資訊已經 SENT 出咗比你, 所以一定要收', 攪到我同事勁嬲.

跟住我哋諗住幫佢上網睇吓呢間係乜嘢成人資訊公司, 等佢番屋企剷個仔, 點知原來近排有唔少人中招.

呢間 mTouche service 會 SENT 一個話有機會免費送 IPHONE, NDS 既廣告比你, 你一覆佢就同你登記成人資訊服務, 我哋就覺得佢掛羊頭賣狗肉.

最後, 同事參考 網上 嘅方法, 打番去手機公司, 同佢哋講唔同意手機公司代收, 咁手機公司最後就話會幫同事 WAIVE 咗呢筆費用.

所以希望大家留意吓, 唔好再有人咁唔好彩被屈了!

男爵府

thank you

大宅

好慘呀 中招添, 請問點先可取消呀?

原帖由 honglee 於 08-11-24 14:10 發表
如果係手機收到啲話免費送 IPHONE, NDS 呢類形既廣告, 千其唔好回覆及登記, 因為好容易會誤中 mTouche service 嘅不停收費陷阱.

我公司就有人中咗招, 所以大家要留意一吓呢兩個月嘅手機月費單. 佢會係 SMS 度收, ...

洋房

:-(

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

d 人而家求財不擇手段

複式洋房

thanks

原帖由 honglee 於 08-11-24 14:10 發表

我公司就有人中咗招, 所以大家要留意一吓呢兩個月嘅手機月費單. 佢會係 SMS 度收, ...

thanks for your information

別墅

要小心先得@@
唔該~~~~~~~

大宅

我家姐咪又係 la 左野囉, 好彩早發現, 由5月中已被佢地收左$200啦

首頁

尾頁

跳至