自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

chowmui 發表於 17-1-16 17:44
回覆 purplechung 的帖子

但係D 日期已經過哂? 係咪唔洗理?

你指第一期? 過左應該無, 我一次過報晒20堂兩部份, 但比第二部份果間放飛機, 焗住報左冬天, 為有搵的室內得返油麻地ymca, 好彩都ok, 游埋兩堂就游完啦!

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆 lreal 的帖子

未報,學

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆 lreal 的帖子

學券上有寫日期

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

我想問下通常報哂20堂定分開兩間泳會報名架?

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

幾時開始有泳班資料?報名程序如何?

新手,請有經驗媽媽報料!

大宅

purplechung 發表於 17-1-16 22:35
你指第一期? 過左應該無, 我一次過報晒20堂兩部份, 但比第二部份果間放飛機, 焗住報左冬天, 為有搵的 ...
請問YMCA個池暖嗎??家長可觀課嗎?謝謝

侯爵府

winnieong 發表於 17-1-17 08:59
我想問下通常報哂20堂定分開兩間泳會報名架?
可以一次報晒兩部份, 同一間或者吾同都可以

男爵府

回覆 carolyktong 的帖子

2月13日才有泳班資料.

侯爵府

carolyktong 發表於 17-1-17 09:15
幾時開始有泳班資料?報名程序如何?

新手,請有經驗媽媽報料!
https://jc-learntoswim.hk/hk/news/index
1) 學券將以掛號郵寄方式於2017年1月中寄送給成功申請者。
2) 所有泳班資料將於2017年2月13日(星期一)下午五時前於本網站公佈,父母/ 監護人可於當日(2月13日)自行致電各泳會查詢泳班空缺及報名。

泳班資料 (未更新) -> https://jc-learntoswim.hk/hk/classinfo/index

侯爵府

rainlam 發表於 17-1-17 10:35
請問YMCA個池暖嗎??家長可觀課嗎?謝謝
是室內暖水池, 家長可以觀課, 但座位不多, 而且要睇佢地游邊條線, 如果太遠未必會睇到.
沖涼都比較麻煩要落一層, 但個浴室設計幾好, 一間裡面分兩間, 花灑間有度小閘木門, 大人吾駛淋濕身
小朋友能夠自行沖洗換衫, 就可以用在泳池同一層的更衣室

男爵府

我都收到掛號喇、原來五使俾錢架。
我以為學卷係平D

大宅

回覆樓主:

想問泳衣有冇款式選擇架?

侯爵府

chunlk 發表於 17-1-18 18:48
想問泳衣有冇款式選擇架?

無得揀, 上年泳衣偏細兩個碼, 今年吾知有無改善, 吾岩無得換

大宅

回覆 purplechung 的帖子

我今日收到資料, 原來2月13號先開始報

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

purplechung 發表於 17-1-18 19:33
無得揀, 上年泳衣偏細兩個碼, 今年吾知有無改善, 吾岩無得換

可唔可以著自己d保暖泳
衣㗎?

侯爵府

baby_happy 發表於 17-1-19 11:35
可唔可以著自己d保暖泳
衣㗎?
可以, 上年好多小朋友件泳衣都吾岩著, 個個都係著返自己件泳衣或防曬衣, 泳帽就一定要帶以作識別

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

purplechung 發表於 17-1-19 12:46
可以, 上年好多小朋友件泳衣都吾岩著, 個個都係著返自己件泳衣或防曬衣, 泳帽就一定要帶以作識別
...

明白,唔該晒

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

purplechung 發表於 17-1-18 19:33
細兩個碼咁誇.....咁咪嘥料囉
放下自在

大宅

侯爵府

cattz288 發表於 17-1-19 15:39
細兩個碼咁誇.....咁咪嘥料囉

細吾緊要, 可以換便無問題, 個個吾岩無著, 放係屋企真係好浪費又無宣傳效果, 官網一張相都無post就知道啦!

首頁

尾頁

跳至