用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

在職媽媽 今日: 0|主題: 28474

請媽咪成功地改善小朋友的自理能力? 好煩惱

民房

國民生產總值:9

BKXmas勳章

本人有女兒已10歲, 常常去完洗手機不沖廁, 問為何? 答忘記. 已由小訓練她沖廁, 兒時可做到, 近2-3年經常如此, 還經常扮BB.

王國熱話
第一次目睹醫院有病人離世……\'
你地記唔記仇
去旅行自己帶水?
慎入!內有劇透 終於睇哂「踩過界」

男爵府

國民生產總值:8161

BKXmas勳章

回覆 lamwai2016 的帖子

喺因為你一直當佢BB咁揍.比反D責任佢, 例如佢無手尾嘅千萬必幫佢執, 等佢知道後果

男爵府

國民生產總值:6737

BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆 lamwai2016 的帖子

唔沖廁所就罰洗廁所, 係咁意都要佢清潔番廁所, 10歲可以做到
要迫佢有D責任感

翡翠宮

國民生產總值:94880

BKXmas勳章

如果有10歲應該識聽道理喇,但系就要方式正確,大家平等溝通

水晶宮

國民生產總值:64895

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我仔都系咁,比我知道,我會篤住佢立即沖廁兼罸洗馬桶,再加操做卷
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎