美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

會否怕天氣乾,做了乾上加乾而暫停?

子爵府

回覆樓主:

我做左3次,會照做……因為打緊斑,斑冇曬就會停(希望可以消失,或至少消一半以上)

子爵府

sabun 發表於 16-11-24 08:10
會否怕天氣乾,做了乾上加乾而暫停?

其實我又冇話覺得乾左……我蠢唔識分點為之乾……
因為我以前皮膚好乾,係摸上手感覺鞋,有脫皮,搽咩都冇用只會好似喺塊乾草坡上掃左浸油,完全唔吸收,更加完全100%不能上粉的。果時我認為我自己堅係乾……

而家打完1064(btw,我同jm你用同一間)我皮膚冇咩乾。但有暗粒同三五粒黑頭,幾日散番哂,咁係咪即係乾??

珍珠宮

jesswu 發表於 16-11-24 09:05

原來我哋同一間,呢間晤錯,打足15分鐘!

洋房

sabun 發表於 16-11-24 10:07

請問你喺邊度打laser?

大宅

jesswu 發表於 16-11-24 09:05

其實打得好嘅laser facial, 係會令到皮膚變好。 你之前咁乾可能係底層嘅皮膚新陳代謝太慢,但因為激光會刺激新陳代謝,反而令你老化嘅皮膚退走,又可以生骨膠原出來,皮膚就更加靚左

大宅

我完咗自己嘅plan, 我都會去呢間試

子爵府

littlegirl3298 發表於 16-11-24 12:35
其實打得好嘅laser facial, 係會令到皮膚變好。 你之前咁乾可能係底層嘅皮膚新陳代謝太慢,但因為激光會 ...

真係好左好多好多……以前我從來冇感覺塊面反光,同埋摸上手滑溜的……而家問題係d斑同血管,血管兩次v beam肯定有好左,斑打左三次都淡左三成,我d係荷爾蒙斑,係要比多少少耐性……同錢……

珍珠宮

jesswu 發表於 16-11-24 13:45
真係好左好多好多……以前我從來冇感覺塊面反光,同埋摸上手滑溜的……而家問題係d斑同血管,血管兩次v be ...
我冇斑的,兩個月做一次當keep吓!

子爵府

sabun 發表於 16-11-24 13:55
我冇斑的,兩個月做一次當keep吓!

羡慕啊……我以前都冇……7年前生左阿女,都未有,係近呢兩年開始有,可能過左40係會浮d荷爾蒙野出來……
我膚底又白……一出斑好現……

大宅

想知邊間?

大宅

jesswu 發表於 16-11-24 13:45
真係好左好多好多……以前我從來冇感覺塊面反光,同埋摸上手滑溜的……而家問題係d斑同血管,血管兩次v be ...

你算係一開始就遇到一間好醫美,我睇過佢啲價錢,唔貴而且啲機仲要係頂級靚機。打laser facial肯打15分鐘咁長時間真係好少有,應該都係為咗做口碑。我最驚訝佢哋可以堅持逐次收費咁多年。
唔知d治療師服務態度如何呢?

子爵府

littlegirl3298 發表於 16-11-24 22:09
你算係一開始就遇到一間好醫美,我睇過佢啲價錢,唔貴而且啲機仲要係頂級靚機。打laser facial肯打15分鐘 ...

我最初揀呢間,主要係睇中佢逐次收費零兜售呢下。心諗做得好返轉頭,做得唔好都冇手尾跟……而且價錢唔太貴,地點就腳……
我第一次去都係約左就上去,又好好彩遇到個極好的治療師。後生女但平實可親,冇多餘說話,但好親切你問到咩佢都好有耐性傾偈咁同你傾,但半句都冇sell過野……
於是我第二次就指定約番佢做,佢雖然年輕但在呢間醫美都做左兩三年,以前又做過其他,經驗好好又細心……
而家做仲送透明質酸導入,碌得好舒服碌好耐下添。最後走之前做洗面同搽防曬雖然換左個可能低技術少少的阿姐美容師,都好溫柔有禮……服務我超滿意……
最重要每次走都零壓力,只係reception收$再問你要唔要約定下一次

男爵府

熱血勳章

jesswu 發表於 16-11-24 22:25
我最初揀呢間,主要係睇中佢逐次收費零兜售呢下。心諗做得好返轉頭,做得唔好都冇手尾跟……而且價錢唔太 ...

係咪a字頭?
乜有導入送?

大宅

我都係呢間打
唔SELL係真既
但佢有時叫你去照張相, 你一見到相咁黑點同紅印佢可能介紹你第二隻機, 你望住果張相真係好難拒加錢做多少少囉, 不過佢地只係介紹, 啲語氣唔係逼你同你一SAY NO佢唔會再講

大宅

好媽媽勳章

jesswu 發表於 16-11-24 22:25
我最初揀呢間,主要係睇中佢逐次收費零兜售呢下。心諗做得好返轉頭,做得唔好都冇手尾跟……而且價錢唔太 ...

可以pm係邊間嗎?

子爵府

teddiepong 發表於 16-11-25 00:05
我都係呢間打
唔SELL係真既
但佢有時叫你去照張相, 你一見到相咁黑點同紅印佢可能介紹你第二隻機, 你望住果 ...

果張相十級驚嚇……我下次要影第二次相,又要有心理準備

子爵府

avril19 發表於 16-11-24 23:52
係咪a字頭?
乜有導入送?

係有導入送,做完laser就做導入補番水份同降下溫……不過唔知送到幾時……

男爵府

熱血勳章

jesswu 發表於 16-11-25 00:55

係有導入送,做完laser就做導入補番水份同降下溫……不過唔 ...

幾次送導入?我前兩日先打完黎,加左500做hydra facial,打左三次都無導入過

子爵府

avril19 發表於 16-11-25 02:42
幾次送導入?我前兩日先打完黎,加左500做hydra facial,打左三次都無導入過
...

咦……咁可能係我打1064+v beam 套餐先有得送喇……

首頁

尾頁

跳至