用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

樓市動向 今日: 6|主題: 53856

[討論] 開放式廚房問題

男爵府

國民生產總值:5027

我是買家(售出)
層樓明天交鎖匙
原上手廚房已拆牆,現賣家要求要1份合格証書
我當然沒有,賣家也知是拆左牆,因已睇樓2次 + 1次驗樓
請問各位有否經驗分享

王國熱話
請問有冇媽媽係養和有催生經驗?
QE生bb的mama, 入院用準備奶粉比bb嗎?
有無人只請工人2年去照顧初生bb?
30W開始作抽筋瞓唔到覺, 點算呀?

侯爵府

國民生產總值:20600

您係售出果個? 咁您唔係買家, 您係賣家呵......

比錢買您層樓果個先係買家..........有d亂

1) 您有層樓, 改建了做開放式廚房??
2) 您賣左呢層樓比人, 明天交吉?
3) 現在對方要求您要有証明改建是合格 - 對嗎?

您要問番律師先, 如果已簽了正式買賣合約, 佢係必買而您亦係必賣. 正式買賣合約中有無講明要您提供合格証明? 如果之前無講, 其實您可以不用理會, 佢明天唔過數, 就沒有佢大訂.......同律師傾下.

但如果買賣合約中有講明要提供, 您就要找人做驗証, 如果係違規就要還完.

子爵府

國民生產總值:10329

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都睇到好亂,樓主應該係賣樓

伯爵府

國民生產總值:17064

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

現況買賣WOW....

珍珠宮

國民生產總值:32175

JoanJJJ 發表於 16-11-24 09:02
我是買家(售出)
層樓明天交鎖匙

現況買賣、有冇經agent?
明天交匙先講...想玩野嗎

複式洋房

國民生產總值:120

現況買賣,不需理會

子爵府

國民生產總值:12155

好媽媽勳章

我是買家(售出)
層樓明天交鎖匙

我有經驗, 但是在臨約時簽的, 現在才簽你不用理會!

別墅

國民生產總值:930

我是買家(售出)
層樓明天交鎖匙

買賣好似倒轉咗

大宅

國民生產總值:2126

睇完好亂!買同賣調轉哂
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎