用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 9|主題: 120556

借100蚊攞冬天衫

複式洋房

國民生產總值:198

印印今早突然話冬天黎啦………
話無錢攞番d冬天衫(我估宿舍),所以要借100蚊,我話今晚再講…………
咩科,連續香港做左6年,100蚊都借,唔合理囉!
你地點睇?

王國熱話
離婚後的世界
有冇JM好似我咁好想出軌?
一年前...
Girl\'s Talk

子爵府

國民生產總值:10333

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

做左6年,年年冬天都要拎返D衫?唔系放你屋企咩?不過都認同你,做咁耐100蚊都要借,我就唔會理

複式洋房

5R2H 發表於 16-11-24 09:33
做左6年,年年冬天都要拎返D衫?唔系放你屋企咩?不過都認同你,做咁耐100蚊都要借,我就唔會理
...

佢響我屋企只做左半年
意思之前響香港都stay 左6年
黎個陣好少行李,之前僱主做左幾個月,我覺得佢有經驗(比人炒or 自己走),所以隨身物品比較少,容易起行掛,我估

彩鑽殿

國民生產總值:801209

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

六年...都冇100元...佢有冇講原因?

子爵府

國民生產總值:12950

在你屋企已做了半年,個個月有糧出,冇可能100蚊都冇,我唔會借。

複式洋房

wcpcelia 發表於 16-11-24 15:12
六年...都冇100元...佢有冇講原因?

有時唔想問咁多,轉頭猛講自己好窮,無晒錢,容咩易成日問我借錢,我驚尼d....

複式洋房

Ericmo 發表於 16-11-24 15:19
在你屋企已做了半年,個個月有糧出,冇可能100蚊都冇,我唔會借。

如果今晚佢再問我,我會係咁易問吓點解
之前都有問借$$, 頭一個月借100, 之後借300,我都有借,但第三次叫我預支1000糧,我就決定唔借啦,愈問愈多,火都黎

大宅

國民生產總值:3314

點會$100都無, 唔借喇!

彩鑽殿

國民生產總值:801209

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

Mars_Mars 發表於 16-11-24 15:47
有時唔想問咁多,轉頭猛講自己好窮,無晒錢,容咩易成日問我借錢,我驚尼d....
...
佢無講, 咁就唔好問算了...
我都會担心開咗個頭, 會成日借的

男爵府

國民生產總值:7355

回覆樓主:

100就費事同佢計,當預支,但講明冇下次

複式洋房

kimberlybaby 發表於 16-11-24 16:06
100就費事同佢計,當預支,但講明冇下次

其實已經係第三,四次問

男爵府

國民生產總值:7355

Mars_Mars 發表於 16-11-24 16:40
其實已經係第三,四次問

咁優惠期過左了,叫佢食自己啦

大宅

國民生產總值:3805

Mars_Mars 發表於 16-11-24 09:10
印印今早突然話冬天黎啦………
話無錢攞番d冬天衫(我估宿舍),所以要借100蚊,我話今晚再講…………
咩科 ...
冇可能$100 都冇,個個月有糧出
佢之前借嗰d, 有冇還?

$100 都唔借又好衰咁,佢再開口問,就借啦!問佢點解要$100 拎冬天衫,同埋一定要還

複式洋房

細姐姐 發表於 16-11-24 17:14
冇可能$100 都冇,個個月有糧出
佢之前借嗰d, 有冇還?

之前有還,通常第二日,或星期日晚比番錢我
我無寫欠單,其實有無需要呢?佢係印,我寫英文,都唔知佢明唔明

伯爵府

國民生產總值:18037

Ericmo 發表於 16-11-24 15:19

咪係,好過分喎,玩借錢!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎