用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1524|主題: 915718

地鐵好大陣臭丸味……  

禁止訪問

國民生產總值:821

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章

子爵府

國民生產總值:11452

2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

今朝去街市同超市都係, 搭(emoji)仲勁,好心D人明知轉天氣就早D攞衫出來吹下先着喇
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

大宅

國民生產總值:4677

BKXmas勳章

回覆樓主:

今日地鐵都聞到

珍珠宮

國民生產總值:35829

BKXmas勳章

幾乎一定有.. 我自己唔用, 又唔會怪人用的.

象牙宮

國民生產總值:234408

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

所以我屋企唔會用

子爵府

國民生產總值:13847

BKXmas勳章

回覆樓主:

我搭都聞到好強烈臭丸味,點解仲有人用臭丸㗎?

伯爵府

國民生產總值:15036

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

好怕,其實已經有好多方法防蟲,唔明點解仲要用臭丸
淡淡的來, 好好的去 ....

水晶宮

國民生產總值:54411

BKXmas勳章

我屋企唔會用

wcpcelia    發表於 16-11-24 12:12

大宅

國民生產總值:1516

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 2017媽媽節

回覆:Softlyching 的帖子

少少啫,岩岩轉季嘛,點都好過up味

tsung    發表於 16-11-24 14:52

公爵府

國民生產總值:26937

熱血勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我有用臭丸擺鞋櫃

翡翠宮

國民生產總值:77449

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆:地鐵好大陣臭丸味……

唔明點解仲要用臭丸? 真係好臭

我仔有g6pd, 最怕聞到臭丸

翡翠宮

國民生產總值:77449

BKXmas勳章 2017媽媽節

引用:少少啫,岩岩轉季嘛,點都好過up味 +

原帖由 khara 於 16-11-24 發表
少少啫,岩岩轉季嘛,點都好過up味
我寧願聞up味,起碼唔會有害先

珍珠宮

國民生產總值:48142

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

Softlyching 發表於 16-11-24 09:34
剛轉凍,個個大褸出動,不過搞到地鐵好大陣臭丸味,我一聞到就周身都唔自在(不是敏感)
...
有次排隊攞錢, 排排下聞到朕臭丸味, 我仲同c6講點解一朕臭丸味架........跟手仲打左個克痴, 原來朕味係黎自前面個女人, 攪到勁唔好意思

子爵府

國民生產總值:10252

BKXmas勳章

係呀,我仔有G6PD,我都好怕

水晶宮

國民生產總值:56990

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 2017媽媽節

李豆豆 發表於 16-11-24 12:26
唔明點解仲要用臭丸? 真係好臭

我仔有g6pd, 最怕聞到臭丸

same here
一聞到要即走
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

翡翠宮

國民生產總值:76083

BKXmas勳章

轉季通常都聞到不過我屋企唔用臭丸,真係太臭

子爵府

國民生產總值:13208

BKXmas勳章

回覆樓主:

我自己有 G6PD, 晏啲仲要搭地鐵,諗住戴N95有氣隔口罩,擋到幾多得幾多

珍珠宮

國民生產總值:31610

BKXmas勳章

從來唔用臭丸!但我99好鍾意用

大宅

國民生產總值:1249

BKXmas勳章

回覆樓主:

好奇怪,啲人自己著在身聞唔到臭味架咩?我好唔鍾意啲衫有浸up味,一早將全家人嘅冬天衫褲分幾次洗過了!

男爵府

國民生產總值:8608

BKXmas勳章

回覆樓主:

我家用滴露皂做防臭劑
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎