用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 5566|主題: 869549

阿仔激氣笑死人語錄  

大宅

國民生產總值:1398

1. 昨天去了toys r us ,買了一個大力撞會發光的波,阿仔在車上係咁閃,爸爸話太閃影響揸車,咁我借d意拎左收埋,仔問點解收埋,我話我怕好閃好燦眼的東西。佢問我,咁鑽石呢?你唔怕佢又閃又燦眼咩?

2.之前學校有升旗表演,佢是升旗手,父母可以去看,我就同仔講,佢就問,婆婆可唔可以去。我話唔可以,因為唔想咁大陣仗,佢就問點解(其他小朋友的)工人姐姐可以。

我比佢問到口啞啞

3. 前兩日, 阿仔話佢今日無食糖, 但我知唔係, 我就話講大話個鼻會長到好似大笨象咁,佢就問咁大笨象細個係咪成日講大話所以個鼻咁長....

funfun759    發表於 16-11-24 17:16

水晶宮

國民生產總值:52400

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章

男爵府

國民生產總值:9959

回覆:阿仔激氣笑死人語錄

佢轉數好快

大宅

國民生產總值:2411

子爵府

國民生產總值:10098

2015xmas

wcyagnes 發表於 16-11-24 09:51
1. 昨天去了toys r us ,買了一個大力撞會發光的波,阿仔在車上係咁閃,爸爸話太閃影響揸車,咁我借d意拎左 ...

好叻人, 轉數快

公爵府

國民生產總值:28787

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 BK Milk勳章 2015xmas

又閃又燦眼的鑽石

別墅

國民生產總值:774

彩鑽殿

國民生產總值:801209

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

國民生產總值:3861

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 2015xmas

大宅

之前又問我問題好好笑,問我有乜水果可以搾到檸檬汁?

別墅

國民生產總值:955

回覆樓主:

我個女前幾日先同我講,「媽咪呀~我同D同學仔講你好得意好funny!」我仲好期待咁問點解嘅?!我個女答「因為你成隻豬咁樣~」
PS 本人係少許肥,但未去到似隻豬囉

CurrySo    發表於 16-11-24 22:41

大宅

mikikey 發表於 16-11-24 10:30
我個女前幾日先同我講,「媽咪呀~我同D同學仔講你好得意好funny!」我仲好期待咁問點解嘅?!我個女答「因為你 ...

激到嘔血又笑死

侯爵府

國民生產總值:23266

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

男爵府

國民生產總值:7141

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個女前幾日先同我講,「媽咪呀~我同D同學仔講你好得意好funny!」我仲好期待咁問點解嘅?!我個女答「因為你 ...

Sorry, 笑咗!你女女都好funny~

男爵府

國民生產總值:7315

我仔4歲琴晚做唔切老師比佢嘅額外練習,佢夠哂鐘瞓覺係都話要做
仔「怕唔做老師會嬲」
C6「老師冇咁小氣嘅」
仔「老師好多氣㗎」
C6「我比你激到冇氣」
我「就比你哋笑珒斷氣」

大宅

國民生產總值:4228

動物勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 2015xmas

珍珠宮

國民生產總值:31489

又好嬲、又好笑

男爵府

國民生產總值:7063

回覆樓主:

瑪瑙宮

國民生產總值:128473

畀面勳章 2015xmas

回覆:wcyagnes 的帖子

大宅

國民生產總值:3528

wcyagnes 發表於 16-11-24 09:51
1. 昨天去了toys r us ,買了一個大力撞會發光的波,阿仔在車上係咁閃,爸爸話太閃影響揸車,咁我借d意拎左 ...
smart boy
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎