用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 398|主題: 117297

[日本] 去機場

大宅

國民生產總值:3666

請問我明天8:15早機..然後頭班車A41是5:30..去到機場應該6:30
已經網上CHECK-IN左..揀埋位 (CX)
大約1個鐘45分前去到OK嗎?

係咪早D好D?
我聽人講就算網上CHECK-IN左去到個位可能會變...
所以比較偏好早D到...慣左2個鐘前去到..
有D不安~~定係搭的士好D?
因為搭的士要300蚊所以又想慳...諗唔通

王國熱話
售二手兒童玩具、摺餐椅
100%新 米妮人型大公仔 $200
BB 公仔 85%新 會叫,可換衫
Japan gals 天然水素水面膜 30片 $120

珍珠宮

國民生產總值:35072

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:去機場

checkin咗90分鐘前到都ok

身體健康,生活愉快

大宅

fanlee 發表於 16-11-24 10:08
checkin咗90分鐘前到都ok
我驚佢郁我地個位會唔會架

男爵府

國民生產總值:5737

BK Milk勳章

回覆 buonobi 的帖子

8:15早機, 到機場6:30, 冇問題, 夠時間

buonobi    發表於 16-11-24 11:10
wcpcelia    發表於 16-11-24 10:56

大宅

國民生產總值:1079

buonobi 發表於 16-11-24 09:58
網上 Check-in 左, 如果航班無 Over-Booking, 座位不會有任何改動.

但如果航空公司超賣, 或者係大旺季, 起飛前 60分鐘左右你仲未出現, 的確有可能被改動, 但 80~90分鐘之前到達的話, 就一定無問題.

你搭 8:15 機, 只要 7:00 前 埋到櫃位就一定安全, 況且聽日不是旺季, 超賣可能性比較低吧.

大宅

clubman1800 發表於 16-11-24 10:18
網上 Check-in 左, 如果航班無 Over-Booking, 座位不會有任何改動.

但如果航空公司超賣, 或者係大旺季, 起 ...
THX!!

大宅

唔該晒咁多位~~
因為好驚分開坐..
同行係我媽6X幾..分開左會殺我
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎