網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

順豐唔見咗我件貨又唔認,件貨17號已經簽收.一路都話會幫我正常入庫,入到今日都未見...我日日都打去淘寶hotline問,到今日淘寶話順豐搵唔到我件貨.我問佢係咪唔見咗,佢話喺倉不過未搵到!咁同唔見有咩分別???激c我!!!淘寶話如果順豐真係唔見咗件貨,會賠返錢俾我!我d野係雙十一減價果陣買,呢鑊真係激c我!!!以後都唔會再用垃圾順豐!!!

大宅

間間都有發生過唔見貨,咁啱唔好彩

複式洋房

順豐越做越衰啦而家...如非必要唔會用囉.....

男爵府

我都係呀,寫訊息又好遲覆, 派件又派錯, 呢排佢地好差!

子爵府

求淘寶hotline電話,我d貨比順風集左7日,仲未發貨,追佢就只會叫我等,我真係想知佢係咪唔見左我件貨,都唔知可以點

大宅

回覆 Abby_han 的帖子

子爵府

christong7984 發表於 16-11-25 09:48

Thx

大宅

瞓得好勳章 美好大世界2017勳章

christong7984 發表於 16-11-25 09:48

之後禁咩可搵客服?

大宅

回覆 kc58 的帖子

禁集運,之後禁1再禁0

大宅

頂佢個肺!日日打上淘寶嘈佢,嘈足咁多日!今朝又嘈過,不過今朝果條友答得最有建設性!佢叫我喺退款度(之前已申請退款,但係俾賣家拒絕咗),禁天貓或淘寶戒入.今朝禁完,啱啱收到退款喇!好開心!終於唔使再同佢地糾纏!

pansy888hk    發表於 16-11-29 20:33

子爵府

回覆 ty1115 的帖子

點有可能間間集運都會吾見人D野,一D責任心都無,今時今日重係甘既服務態度,吾該你問下劉德華啦.
恭喜樓主吾洗再比順風玩

大宅

Xmas吸收勳章

回覆樓主:

我又係呀,11月16日物流見到簽收,一直等等入倉,合併唔到。
昨天打上去先知,今日再打話,無收。

大宅

回覆 cocoto313 的帖子

吓~16號到而家,咁你有無禁退款?

大宅

Xmas吸收勳章

christong7984 發表於 16-11-29 14:59
回覆 cocoto313 的帖子

吓~16號到而家,咁你有無禁退款?

我見到簽收左,以為係電腦顯示有問題!
因為順豐成日有呢個問題,手機合併唔到,用電腦按就冇事。

大宅

我好耐之前試過簽收咗3日都未入庫,追咗1日先將我件貨同另一件貨綁埋一齊寄俾我,所以今次見到咁耐都未入庫就即刻追佢!不過我無諗過咁大間野居然整唔見我件貨囉!

侯爵府

christong7984 發表於 16-11-25 14:00
頂佢個肺!日日打上淘寶嘈佢,嘈足咁多日!今朝又嘈過,不過今朝果條友答得最有建設性!佢叫我喺退款度(之前已申 ...

想問下係咩合拼左而唔發貨呀?順豐賠左錢定係賠運費呀?我用pps,退款去我戶口定支付寶?點可以叫淘宝介入?
第一次遇到咁嘅事,咩都唔識!請教可以點做!

伯爵府

2018母親節勳章

我都係呀!21 號俾錢合并轉運,但係一直唔出庫。 尋日打去順風客服,佢話有D貨未搵到,問我同唔同意發咗搵到嘅落嚟先...。其實我得3件貨喳!佢又話唔到俾我知搵唔到邊件,請問我可以點做?到而家依然一件都未出庫!

大宅

回覆 Rocanbaby 的帖子

我未試過合併咗而唔發貨!我兩次都係簽收咗2日而仲未正常入庫(即係禁唔到合併)!第一次係好耐之前,我問咗順豐,佢地攪咗半日都未攪掂,我打淘寶hotline後好快將我件貨同另一件貨綁埋一齊寄.第二次就係啱啱雙十一,我17號見佢簽收咗,但係18號都未正常入庫,我就用旺旺問順豐,問咗幾日都話會盡快正常入庫,佢話雙十一所以會俾平時耐!但係幾日後都未攪掂,於是我打淘寶hotline!日日返到公司即刻打,追咗幾日都無結果!最後果次淘寶hotline叫我喺退款度(之前已申請退款,但係俾賣家拒絕咗),禁天貓或淘寶戒入.果日朝早禁完,下晝就收到退款喇!攪足成個星期先攪掂!

大宅

etoile 發表於 16-11-29 20:01
我都係呀!21 號俾錢合并轉運,但係一直唔出庫。 尋日打去順風客服,佢話有D貨未搵到,問我同唔同意發咗搵 ...
你禁咗延長收貨未?我會禁咗咗延長收貨先!起碼保障咗自己先!

大宅

我搵順豐集運10件. 佢同我講有9件未搵到. 11月21日合併. 到而家都唔知而家點好.
已經比晒錢, 無得再延長收貨, 成2000蚊貨

首頁

尾頁

跳至