用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 349|主題: 49057

有無生2胎的媽咪??

洋房

國民生產總值:89

有無媽媽試過生第一胎係開刀 相隔1年9個月又有左 甘第二胎又可唔可以揀唔開刀?

複式洋房

國民生產總值:260

我宜家有左3個幾月,bb宜家1歲9個月,我喺威爾斯睇,佢比我簡開刀定順產

大宅

國民生產總值:1051

T-bb 發表於 16-11-24 11:09
有無媽媽試過生第一胎係開刀 相隔1年9個月又有左 甘第二胎又可唔可以揀唔開刀?
...

我第一胎開刀 , 第二個想順 醫生都話ok 相隔兩年半
可以比你揀開/順 都會講有咩風險你聽

複式洋房

國民生產總值:437

回覆 monizlam 的帖子

第一胎開刀 23個月今胎醫生建議開刀 驚順產子宮會爆

複式洋房

國民生產總值:437

回覆 GT13 的帖子

政府都有問我 想開刀 定順產

別墅

國民生產總值:827

岩岩發現有,大b而家1歲,順產。

洋房

happy0214 發表於 16-11-24 11:15
我宜家有左3個幾月,bb宜家1歲9個月,我喺威爾斯睇,佢比我簡開刀定順產

其實因為我想遲d要第三個 所以好忐忑 第一胎痛左13個中開到10度先話唔夠位夾住b個頭要即時開刀。

洋房

monizlam 發表於 16-11-25 10:33

我第一胎開刀 , 第二個想順 醫生都話ok 相隔兩年半

你會揀邊樣?因為我有諗過遲多2..3年要第三胎!但又經過第一胎食全餐而家唔知點

洋房

Sachiyingoldie 發表於 16-11-25 19:22
岩岩發現有,大b而家1歲,順產。

順產好好多 好快可以有第二個

別墅

國民生產總值:827

T-bb 發表於 16-11-25 22:51
其實因為我想遲d要第三個 所以好忐忑 第一胎痛左13個中開到10度先話唔夠位夾住b個頭要即時開刀。
...

好慘

別墅

國民生產總值:568

我自己陀大b係開刀,9個月o既時候有左細b,相差太近,醫生要我開刀,我表姐陀第一胎又係開刀,年半之後陀第二個,係順產!

大宅

國民生產總值:1051

T-bb 發表於 16-11-25 22:52
你會揀邊樣?因為我有諗過遲多2..3年要第三胎!但又經過第一胎食全餐而家唔知點
...

我揀左順 因為老公想要第三個
如果今胎都系開 醫生話下胎都要開

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎