用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

家庭理財 今日: 7|主題: 37185

就嚟又要交税,有無人知邊張信用咭較多優惠?想申請定

男爵府

國民生產總值:7736

BKXmas勳章

多謝分享!

王國熱話
我女係咪好瘦?成日俾人話瘦,同埋要我...
超級瘦
終於食多左
我想介紹一個開胃既湯水比大家小朋友飲...

大宅

國民生產總值:3773

BKXmas勳章

回覆樓主:

lm

大宅

國民生產總值:1294

BKXmas勳章

東亞交稅有回贈

大宅

國民生產總值:4282

BKXmas勳章

珍珠宮

國民生產總值:48764

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

ikioma 發表於 16-12-6 00:52
Citibank

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/promotion-taxpayment.html?icid=HKCCU2LZHC ...

hsbc 好煩,仲要人簽5000

珍珠宮

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

ikioma 發表於 16-12-6 00:52
Citibank

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/promotion-taxpayment.html?icid=HKCCU2LZHC ...

男爵府

國民生產總值:7778

BKXmas勳章

cindy618 發表於 16-12-6 21:16

Hsbc 睬佢都儍,做咁多嘢,最多得 200

禁止訪問

國民生產總值:2948

BKXmas勳章

珍珠宮

回覆樓主:

how about HS ?

子爵府

國民生產總值:11163

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 熱血勳章 畀面勳章

cindy618 發表於 16-12-6 21:16
我立左眼佢封信就扔左...即係交完稅, 再要簽多5000, 先有200蚊回贈?
定係直接交5000稅就有回贈??

我唔想為左交稅申請左credit card....只想在現有credit card下搵張好少少既去簽...
我有HSBC, HS Enjoy同埋SC....我仲未留意邊張有優惠....

珍珠宮

gloriatutor 發表於 16-12-7 13:57
我立左眼佢封信就扔左...即係交完稅, 再要簽多5000, 先有200蚊回贈?
定係直接交5000稅就有回贈??

hsbc 仲要係所定period內簽5000

hs 有特選客戶優惠,但我只有sms,未有信,唔知有咩條款

子爵府

國民生產總值:11163

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 熱血勳章 畀面勳章

cindy618 發表於 16-12-7 14:53
hsbc 仲要係所定period內簽5000

hs 有特選客戶優惠,但我只有sms,未有信,唔知有咩條款
Thanks.

侯爵府

國民生產總值:22188

BKXmas勳章

want to know too

男爵府

國民生產總值:5591

BKXmas勳章

男爵府

國民生產總值:5434

BKXmas勳章

回覆樓主:

Hsbc. 建行都要限住12月31曰前交税才有回贈,樓主而家申請咭應該趕唔切了
另外東亞、中銀都見過交税有優惠

男爵府

國民生產總值:5591

BKXmas勳章

回覆 satu 的帖子

知唔知道 東亞 使唔使登記先呀?

大宅

國民生產總值:1657

BKXmas勳章

satu 發表於 16-12-7 19:00
Hsbc. 建行都要限住12月31曰前交税才有回贈,樓主而家申請咭應該趕唔切了
另外東亞、中銀都見過交税有優惠
...

可以具體講一下繳稅優惠嗎?謝謝。

男爵府

國民生產總值:6562

BKXmas勳章

回覆 cindy618 的帖子

昨天打去HSBC問,佢話交稅額計落果5000,唔洗另簽, 會唔會老點我

珍珠宮

mkee_ilee 發表於 16-12-8 18:13

昨天打去HSBC問,佢話交稅額計落果5000,唔洗另簽, 會唔會老點我 ...

後面條款講明要另外同時係推廣期簽5000喎

男爵府

國民生產總值:6562

BKXmas勳章

佢話銀聯咭先要另簽, 我都懷疑,佢又話係,明天再打去問
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎