用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 81|主題: 89099

岩岩流左產 想知幾時黎第一次m

洋房

國民生產總值:62

由做流產手術個日開始計 你地幾耐就黎第一次m? 大家分享下

複式洋房

國民生產總值:200

回覆樓主:

我10月21號自然排出組織, 尋日剛check到排卵, 預計2星期後黎m可以再努力!

洋房

回覆 karenwing63 的帖子

我都準備第一次黎m後就開始努力 大家加油

洋房

國民生產總值:92

回覆樓主:

我由排出個日計, 剛剛好三十日就黎m.. 黎左五日, 感覺身體好過流產前。所以坐小月真係好重要..

洋房

回覆 aahahahk 的帖子

想問下你坐左幾耐月?同埋黎左幾多日惡露

複式洋房

國民生產總值:299

9月13排,10月11就第1次M
而家經期28日好準時

洋房

Bbbaaa 發表於 16-11-24 13:47

想問下你坐左幾耐月?同埋黎左幾多日惡露

我諗我流左十日到惡露之後就清曬(其間日日食木耳), 每日飲滴雞精,食薑飯, 狂瞓覺, 唔拎重野, 盡量好心情, 冇大補過呀。坐左兩個星期到就返工... 依家黎完m就去睇中醫, 主要睇下復原成點咁囉..

洋房

洋房

明白

大宅

國民生產總值:2310

我做手術果日三個月先黎第一次 黎左7 日

洋房

國民生產總值:82

karenwing63 發表於 16-11-24 11:33
我10月21號自然排出組織, 尋日剛check到排卵, 預計2星期後黎m可以再努力!

請問點check排卵日

複式洋房

國民生產總值:200

sumyau2006 發表於 16-11-24 22:48
請問點check排卵日

我用紅D check見深粗

洋房

回覆 Wing12sze 的帖子

三個月

大宅

國民生產總值:2310

Bbbaaa 發表於 16-11-24 23:54
回覆 Wing12sze 的帖子

三個月

係呀 我不嬲都吾準

洋房

如果平時好準 係唔係多數都係由排出個日開始計大約30日會黎m?

洋房

國民生產總值:32

你坐小月點坐法呀

洋房

Cherryhuiii 發表於 16-11-25 17:33

你坐小月點坐法呀

就係用艾草水或者薑水沖涼, 食薑飯,食木耳去瘀血....攰就瞓, 唔好拎重野同蹲低, 都係唔好食凍野。兩個星期....乾淨曬就飲滴雞精

洋房

國民生產總值:32

aahahahk 發表於 16-11-25 18:05
就係用艾草水或者薑水沖涼, 食薑飯,食木耳去瘀血....攰就瞓, 唔好拎重野同蹲低, 都係唔好食凍野。兩個星期 ...

我都有飲坐小月滴雞精呀 想問唔好樽 你去到幾時呀 我頭半個月都盡量冇 但有時真係避免唔到(emoji)

洋房

Cherryhuiii 發表於 16-11-25 18:09
我都有飲坐小月滴雞精呀 想問唔好樽 你去到幾時呀 我頭半個月都盡量冇 但有時真係避免唔到(emoji)
...

我都係頭個半個月, 但係話三十至四十日先至復元到... 盡量啦!!

複式洋房

國民生產總值:146

9月6做完手術,10月9到,keep住睇中醫
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎