用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 125|主題: 236407

有咗9星期,飲鈣思X可以嗎?

別墅

國民生產總值:558

因為一飲奶就肚痾,如果飲鈣思X會唔會好寒涼呢?另外佢有唔同款,邊隻好呢?

複式洋房

國民生產總值:264

NATNAT5201314 發表於 16-11-24 12:22
因為一飲奶就肚痾,如果飲鈣思X會唔會好寒涼呢?另外佢有唔同款,邊隻好呢?
...

我睇開既中醫話我宮寒同血氣虛,唔可以飲豆漿。
你不如睇下中醫先,知道自己咩底先飲。

別墅

國民生產總值:612

我有飲呀, 不過係唔凍ge!

大宅

國民生產總值:1361

NATNAT5201314 發表於 16-11-24 12:22
...

而家22weeks , 由知道有到而家,一星期都似2-3次~~
豆奶都好長胎架!

大宅

國民生產總值:2455

認識瑞士牛牛第三回 育兒性格勳章

回覆樓主:

我2胎都係飲鈣c寶代替飲奶。
可能我本身熱底掛,食白蘿蔔,飲豆漿都冇問題
囉~囉~囉嘻who也~囉嘻who也~囉嘻who!

大宅

國民生產總值:4594

回覆樓主:

我有左到生都係飲佢
因為唔鐘意飲奶

別墅

國民生產總值:835

記得初初懷孕,有人話頭三個月唔好飲豆漿,好涼,所以無飲

大宅

國民生產總值:2646

...

我日日飲,醫師叫我唔好飲奶所以我飲鈣c bo
但我都驚會唔會太甜

別墅

國民生產總值:851

我都有飲鈣思X原味, 維X奶(低糖), 牛奶, 朱古力奶, 阿華田(即沖)......全部熱飲/室溫.

有咗好多嘢都唔飲得(咖啡, 茶, 汽水.....), 牛奶醫生話都難消化唔係人人受到, 我就唔會單一飲死一種嘢囉, 當然, 水就要飲多啲.

複式洋房

國民生產總值:500

無飲牛奶, 怕啲乳牛打激素. 一直都係飲鈣思寶同豆漿. 放暖先飲.

大宅

國民生產總值:2578

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我有飲, 不過怕甜, 唔係日日飲

大宅

國民生產總值:1155

2015xmas 畀面勳章

我差唔多日日一包
再唔係就買屋仔低糖高鈣豆漿...
完全唔知豆奶係涼..................................

複式洋房

國民生產總值:207

豆奶都唔係新解豆漿, 唔會涼卦?

其實睇體質啦, 你真係擔心既可以整熱佢或者加薑

大宅

國民生產總值:3858

我日日都飲.. 飲綠色~

複式洋房

國民生產總值:262

回覆樓主:

醫院營養師係建議飲唔到牛奶嘅就飲鈣思寶代替, 盡量唔建議飲媽媽奶,因為會好容易過肥。

複式洋房

國民生產總值:167

我有左頭個3個月同你一樣飲奶會肚痾,無論係維他奶定豆奶都會痾, 但係過左呢3個月我試下飲奶又無事, 梗住之後就日日飲囉, 但記得飲啲高鈣低脂喎

大宅

國民生產總值:1292

...

由未懷孕至今25wk 一直都有飲, 我飲室溫無雪凍既。

子爵府

國民生產總值:10524

我有飲 唔凍嘅

子爵府

國民生產總值:11976

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 畀面勳章

回覆樓主:

可以飲

大宅

國民生產總值:1250

...

我自己12週前冇飲鈣思寶,驚涼。 但12週後就試下一星期2次, 到而家20W都keep住一日一包。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎