自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

定聖安德肋好d?
給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

子爵府

回覆樓主:

侯爵府

回覆樓主:

呢間係二線頭,都係15分唔易入,聽說都谷

男爵府

我對仔女讀緊, 我覺得幾好呀..

水晶宮

二線頭, 都多人揀, 冇天主教, 馮晴, 黃永樹咁大熱, 但都唔錯. 聖安德肋我唔清楚, 佢同天主教(紅色個間)唔同, 紅色個間天主教就大熱好多.

侯爵府

畀面勳章

fai_joan 發表於 16-11-24 14:34
我對仔女讀緊, 我覺得幾好呀..
你小朋友幾年級呀?我自行中左,請問每天功課多嗎?老師好吾好?
給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

大宅

回覆:rainlamrainlam 的帖子

我都係EK問過,但無乜人回

我見佢公佈的升英中都有4成,好似同王余差唔多。但王余就熱門好多囉。
梁潔華每年得1次開放日,由學生做導遊,無簡介會果d ,呢方面無咁進取。
我覺得有簡介會起碼可以了解多d

男爵府

一年級4-5樣, 通常一個鍾唔洗可以做完
三年級都係5-6樣左右, 通常1.5鐘都做完

老師都幾好..最近小朋友病左請左3-4日假, 老師都有打黎2次了解下小朋友情況, 病假期間D功課, 老師都話唔好勉強做(因為我有日日去拎功課)唔交都無問題, 等小朋友病好後, 老師都話會用課餘時間幫小朋友跟番D進度.

學校有"Teamwork School"呢個APPS 出通告, POST 學生每日有咩功課, 我覺幾適合我地呢D雙職家長, 不過我覺最貼心我地呢D雙職家長, 就係家長日, 佢下午先開始見家長, 去到夜晚, 唔洗專登請假.

咁如果學校有活動老師都會透過"TEAMWORK SCHOOL", SEND相俾家長睇, 不過呢樣就真係唔係果個班主任有做.

逢DAY ONE默書, 一次中文, 一次英文., 默書之前會有QUIZ, 記得係唔計分, 我覺都係俾你睇下小朋友有咩字唔識, 方便同小朋友溫書.

大宅

回覆:fai_joan 的帖子

無記錯係2測2考,計第幾個星期考,所以測考可能係假期前或後,每年的日子都唔同,係咪咁?

珍珠宮

rainlamrainlam 發表於 16-11-24 15:04
你小朋友幾年級呀?我自行中左,請問每天功課多嗎?老師好吾好?

你自行中左仲要諗?

侯爵府

畀面勳章

fai_joan 發表於 16-11-24 15:40
一年級4-5樣, 通常一個鍾唔洗可以做完
三年級都係5-6樣左右, 通常1.5鐘都做完
哦,吾該哂

首頁

尾頁

跳至