用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

夫婦情感 今日: 18|主題: 36697

我是否有問題?

男爵府

國民生產總值:5500

每當老公不在家,我好relax, 他在家的時候,我便有好大壓迫感,我會不自覺地黑面,語氣差,覺得他好煩。是否我有問題?

王國熱話

大宅

國民生產總值:2676

點解你會咁?因為老公對你不好,所以導致你有怨言?

男爵府

abigailhk 發表於 16-11-24 14:57
點解你會咁?因為老公對你不好,所以導致你有怨言?
佢對我ok, 只係覺得佢好煩。

大宅

國民生產總值:3630

如果我話你無問題
你自已真的會相信嗎?

男爵府

Danny3101 發表於 16-11-24 15:13
如果我話你無問題
你自已真的會相信嗎?
你覺得我有甚麼問題。

大宅

國民生產總值:3630

如果無問題
為何有黑面

可能你巳對他有不滿而產生討厭
早日解決會好D

大宅

國民生產總值:2676

蘑菇 發表於 16-11-24 15:02
佢對我ok, 只係覺得佢好煩。

咁即係你已經唔愛距?

侯爵府

國民生產總值:24319

hashtag影視迷勳章 2015xmas

佢平時俾好大壓力你?
.........................................

水晶宮

國民生產總值:72860

佢就慣晒

伯爵府

國民生產總值:15532

回覆樓主:

我同你一樣,明白你感受。其實一定係2人關係出左問題先會咁。而家我地冷戰緊,大家唔講野,佢仲避開我,有時我自己1個係屋企仲開心relax。但當然都想快d解決問題

大宅

國民生產總值:2233

點解會覺得佢煩?

男爵府

QY08040408 發表於 16-11-24 16:03
點解會覺得佢煩?
小小野就ee哦哦,乜都要理果類。

水晶宮

國民生產總值:54754

有D問題咼,你係咪唔想見到佢啊?佢對你點?

大宅

蘑菇 發表於 16-11-24 16:19
小小野就ee哦哦,乜都要理果類。

咁你不如開心見誠咁同佢傾下,你咁樣落去唔係辦法

男爵府

QY08040408 發表於 16-11-24 16:38
咁你不如開心見誠咁同佢傾下,你咁樣落去唔係辦法
傾過,佢話我唔知咩心態,鍾意老公唔喺屋企,仲叫我睇心理醫生。

大宅

蘑菇 發表於 16-11-24 18:20
傾過,佢話我唔知咩心態,鍾意老公唔喺屋企,仲叫我睇心理醫生。

下?你直接話唔鐘意佢係屋企?咁又過分D渦……你應該係傾叫佢唔好ee哦哦姐

子爵府

國民生產總值:11435

蘑菇 發表於 16-11-24 14:55
每當老公不在家,我好relax, 他在家的時候,我便有好大壓迫感,我會不自覺地黑面,語氣差,覺得他好煩。是 ...

或許你們之間相處上存在很大問題,要想想他在家時你為何會反而覺得壓力大不開心?是否和他對你的言行上有關係?有些人除了對自己要求高,對其他人也一律想對方做到最好,所以少不免就變成了天天批評,久了就變成了好像每次都是潑你冷水,令你失去自信,當然就不想見對方了。所以有些事真需要和對方好好談談,讓他都知道不是不高興他陪伴,但是希望可以做讓大家開心的事。他可能根本不明白你為何這樣,有時男人真不會懂原來他本只是習慣說說就令身邊人苦惱不開心。
mc <()>

男爵府

QY08040408 發表於 16-11-24 19:31
下?你直接話唔鐘意佢係屋企?咁又過分D渦……你應該係傾叫佢唔好ee哦哦姐
...
我冇咁過份,係老公自己覺得姐,叫咗十幾年唔好ee哦哦,都係咁!

男爵府

mc 發表於 16-11-24 19:52
或許你們之間相處上存在很大問題,要想想他在家時你為何會反而覺得壓力大不開心?是否和他對你的言行上有 ...
你講得啱,佢唔明白我為何會這樣。

男爵府

dinosaurmum 發表於 16-11-24 16:38
有D問題咼,你係咪唔想見到佢啊?佢對你點?
咁又冇咁嚴重,老公算顧家的,只不過有時成個師奶咁,好煩。

wcpcelia    發表於 16-11-25 15:58
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎