用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 42|主題: 117328

[日本] 清水寺維修

大宅

國民生產總值:1107

唉,計好下年3月下旬到清水寺賞櫻,剛收到消息下年春天清水寺維修希望趕到佢維修前去到啦!
唔知有冇jm知實際維修日期呢?
冇咗清水寺仲去唔去京都好?有咩期他地方推介吓?

王國熱話
【活動結束】國王送你法國BABYZEN YOYO+ 全套...
【活動結束】國王請你睇《‬麥兜‧飯寶...
【活動結束】國王送你VICHY火山礦物溫泉水...
【活動結束】國王送你《魯賓遜漂流記3D》...

珍珠宮

國民生產總值:35074

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:唉,計好下年3月下旬到清水寺賞櫻,剛收到

原帖由 Keiko1111 於 16-11-24 發表
唉,計好下年3月下旬到清水寺賞櫻,剛收到消息下年春天清水寺維修希望趕到佢維修前去到啦!
唔知 ...
報導話年初,春天,至2020年

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:唉,計好下年3月下旬到清水寺賞櫻,剛收到

原帖由 Keiko1111 於 16-11-24 發表
唔知 ...
未打完。。。

可去金閣寺,永觀堂。。。。仲有好多地方可賞櫻

身體健康,生活愉快

男爵府

國民生產總值:5785

吾係化, 你地邊處睇到? 我上佢網頁都無. 我都PLAN左出年4月去, 如果真係維修咁重去吾去京都好?

珍珠宮

引用:吾係化, 你地邊處睇到

原帖由 kksushi 於 16-11-24 發表
吾係化, 你地邊處睇到? 我上佢網頁都無. 我都PLAN左出年4月去, 如果真係維修咁重去吾去京都好: ...
你上網search就有,

我自己就從老公睇日新聞得知

身體健康,生活愉快

翡翠宮

國民生產總值:93906

其實呢幾年去都維修,不過今次輪到正殿及舞台,其他地方照開的.

珍珠宮

國民生產總值:42258

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

kksushi 發表於 16-11-24 15:54
吾係化, 你地邊處睇到? 我上佢網頁都無. 我都PLAN左出年4月去, 如果真係維修咁重去吾去京都好: ...

http://appweb.cna.com.tw/webm/menu/akey/201611245003.aspx

別墅

國民生產總值:611

kksushi 發表於 16-11-24 15:54

今日報紙有講

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 16-11-25 15:18

大宅

國民生產總值:4756

春天即係幾月? 我地1月尾去...

侯爵府

國民生產總值:24538

我今年5月果時去過清水寺, 當時已經開始維修緊 (部份). 我黎緊出年3月會再去, 如果今次維修展望台果邊, 咁我轉地方了.....

禁止訪問

國民生產總值:588

大宅

ling_1388 發表於 16-11-25 17:31
仲有大板城都靚.... 我上次join個即日來回京都既當地團, 兩邊睇曬又平又方便可以PM資料比你

我原本打算 和服體驗+清水寺,而家都會去清水寺望一望嘅,話晒一場過到去不過可能逗時間短一點再加附近其他地方影靚相。
你報嗰個當地團係點樣㗎?因為我第一次去大阪+第一次自由行,同埋我地都冇人識日文/英文都係半桶水,可以講詳細點 ,& pm啲資料比我嗎?感謝指教

禁止訪問

大宅

ling_1388 發表於 16-11-25 19:04
個團係大阪出發, 即日來回京都, 5個人就成團, 6歲以下免費, 我地一家霸曬

好方便, 一日睇曬清水 ...

收到你pm,thanks so much,但報團未冇得著和服影相囉同埋同唔同香港鴨仔團咁趕?

大宅

Keiko1111 發表於 16-11-25 18:42
我原本打算 和服體驗+清水寺,而家都會去清水寺望一望嘅,話晒一場過到去不過可能逗時間短一點再 ...

$7××,有冇包一餐?如果有冇,好似都有啲貴喎,車到去京都 都只係放低我地自由活動

寶石宮

國民生產總值:326498

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

Keiko1111 發表於 16-11-24 15:17
唔知 ...

京都寺院賞桜有幾十個選擇,玩一星期未夠

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

國民生產總值:606

ling_1388 發表於 16-11-25 19:04
個團係大阪出發, 即日來回京都, 5個人就成團, 6歲以下免費, 我地一家霸曬

好方便, 一日睇曬清水 ...

可以pm資料比我嗎,thanks
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎