用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4120|主題: 869493

原來錶係唔可以日日戴 (加相)  

大宅

國民生產總值:3863

之前送左隻錶俾老公, 係果d自動上鏈表, 你只要平時帶住就會自動上鏈, 初初買左4-5個月, 隻錶唔行, 咁未過保養, 拎番去鋪整啦, 整好後就問員工, 隻錶咩事, 佢只話只係使用不當, 我諗多數係個衰佬粗戴, 撞壞唔知, 點知過左半年多, 又係咁, 又拎去整, 整番好又問咩事, 果員工話上爆鏈, 咁當然我第一個反應都係怪我老公, 粗手粗腳, 上爆左都唔知, 咁番到當然話佢啦, 小心d上鏈唔咁大力, 小心扭斷條鏈, 就快過保養, 再整就要俾錢, 咁當時佢話都無自己上鏈, 點會扭爆, 咁我無為意, 當佢吹水啦, 又過半年多d(因為保養卡有寫拎去整日子,所以知道上次整係幾時), 又停又壞, 整番好拎果, 問果職員今次咩事. 對話大約係咁.

我 : 隻錶咩事停左?
職員A : 使用不當, 所以隻壞停左.
我 : 咩使用不當, 姐係壞左咩呀?
職員A : 上爆鏈, 入面條鏈左, 其實隻錶只要戴住就會自動上鏈, 所以你唔洗上鏈架.
我 : 從來都無自己上過鏈, 佢點會上爆呀…
職員A : …………..
職員B (我諗應該高級D) : 呢款果設計, 只要你每日戴夠8個鐘, 無需再另外上鏈, 就夠佢運行3日.
我 : 咁係咪姐係我戴左8鐘後, 唔再戴, 放底3日佢都會運作.
職員B : 無錯.
我 : 咁唔怪得隻錶成日壞啦, 又話上爆鏈, 隻錶我老公日日戴, 原來日日戴會壞, 買果陣你同事又唔講..
職員 B : 隻錶其實日日戴係無問題, 只係視乎你戴幾耐.
我 : 咁你地講晒..買隻番黎唔係戴住用, 唔通買番黎裝飾咩….(之後我好勞氣咁走左)

之後我問老公平時隻錶戴幾耐..佢話番到公司咪除錶. 食LUNCH出去就戴番, 收工又戴番, 一日帶3~4個鐘係手, 星期六日出街咪戴耐D..

成件事我最嬲就係呢款錶我十幾年前買過一次, 老公(果陣未結婚)用左2年幾壞左, 十幾年後老公仍然鍾情呢個款, 所以再送俾佢, 2次D職員都無講隻錶有呢個問題.

無記錯就應該係呢款

別墅

國民生產總值:772

真係第一次聽

寶石宮

國民生產總值:300176

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

高科技黎架, 要限制戴幾多個鐘咁神奇

大宅

國民生產總值:2502

噢....錶唔係日日戴....每日可以戴8小時以上嗎?

王國會長

國民生產總值:43375

我的育兒心得勳章 月餅勳章 趣教勳章 畀面勳章 王國會長 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

乜錶咁神怪?
Please do not quote any information posted by fungwongphie.

大宅

國民生產總值:1448

水晶宮

國民生產總值:52221

錶都有office hour??

Irene_Lo    發表於 16-11-24 17:46
小小蕃茄    發表於 16-11-24 16:52
emt1314    發表於 16-11-24 16:52
qooqoo514    發表於 16-11-24 16:15
pochacco301    發表於 16-11-24 15:49

大宅

國民生產總值:4379

好媽媽勳章

咩牌子? 咁有趣

侯爵府

國民生產總值:23256

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

珍珠宮

國民生產總值:44231

即係隻錶戴得多會壞!

珍珠宮

國民生產總值:34599

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

fai_joan 發表於 16-11-24 15:18
之前送左隻錶俾老公, 係果d自動上鏈表, 你只要平時帶住就會自動上鏈, 初初買左4-5個月, 隻錶唔行, 咁未過保 ...

你老公有冇小動作,有時摸下隻錶又扭幾下(上鏈)

男爵府

國民生產總值:7705

七嘢表咁奇怪

彩鑽殿

國民生產總值:801209

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

聞所未聞

侯爵府

國民生產總值:21523

回覆樓主:

正常唔會架,你個隻咩錶

珍珠宮

國民生產總值:30279

自動錶....., 上爆鏈之說, 胡說八道.

大宅

國民生產總值:1991

BearBear_ma 發表於 16-11-24 15:39
咩牌子? 咁有趣

我都想知

男爵府

國民生產總值:5289

侯爵府

國民生產總值:21523

回覆樓主:

個個人亂講囉似

nieualma    發表於 16-11-24 16:45

水晶宮

國民生產總值:69214

好媽媽勳章 畀面勳章

呢d設計,邊個仲會買。

侯爵府

國民生產總值:23460

真有其事?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎