親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我自己寫行程寫到好亂,求意見

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

小朋友幾大呀?
.........................................

男爵府

畀面勳章

回覆 lovestarry001 的帖子

1個7歲1個10歲,已book新宿哥c拉酒店。

wcpcelia    發表於 16-11-28 11:23

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

如果係冬天去, 我會帶佢地去輕井澤玩下滑下雪住幾日, 其餘時間就去上野睇玩具, 橫濱行下玩機動遊戲一日, 再去台場, 其實十日好快過..................

.........................................

男爵府

迪士尼2日,

台埸1日,

上野, 多拉a夢, 地震館,

大把野玩.

男爵府

畀面勳章

回覆 111aaa 的帖子

我放暑假去,可否教我编行程我對仔女話不去廸士尼。你有見意嗎?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

列哂想去地方先

男爵府

Yes!只覺得唔夠時間玩!
東京好多親子景點

wcpcelia    發表於 16-11-25 15:23

大宅

回覆 peggylamlam 的帖子

你可以參考我舊post:
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18200390

大宅

peggylamlam 發表於 16-11-24 15:41
我自己寫行程寫到好亂,求意見

八景島

面包超人館

男爵府

peggylamlam 發表於 16-11-24 19:32

我放暑假去,可否教我编行程我對仔女話不去廸士尼。你有見意嗎?
寫下想去的地方, 再用MAP睇搭車, 附近景點就同一日

因我囡囡話要去廸士尼, 所以我才玩2日, 囝囝話海洋好玩些.

不去迪士尼都好, 可以去更多地方

男爵府

畀面勳章

係呀!可以行多D地方,編行程我現在嘗試編但一看到地方和如果座車我就唔多識先去哪地區然後座咩車。

男爵府

畀面勳章

因為一次都未去過

男爵府

peggylamlam 發表於 16-11-25 10:35
因為一次都未去過
前年, 我第一次獨自帶小孩去東京, 用左1年時間去訂機票, 酒店, 行程, 再不停睇BLOG.

因我係地圖白痴, 又冇人問, 冇人可商量, 所以用多左時間.

今年, 我帶小孩去京阪奈戶, 完全冇問題, 當然也會行錯路, 搭錯車,

只要做多些功課就得.

記住帶筆同紙, 因日本人識睇簡單漢字. 可以問路.

其實日本地鐵也好易搭, 你睇啱路線, 再去搵月台, 因月台寫得好清楚.

我囝12歲, 今年大阪遊, 搭地鐵仲叻過我, 仲帶我搭, 他獨自去買玩具再搭地鐵神戶搵我食牛.

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

開心吸收勳章

peggylamlam 發表於 16-11-25 10:33

係呀!可以行多D地方,編行程我現在嘗試編但一看到地方和如果座車我就唔多識先去哪地 ...

goggle search 下東京親子遊,會好多 blog,你每個睇下,再寫底你想去既地方。通常d blog 會寫埋每個景點既交通路線,再goggle 埋東京jr/地鐵圖,仲有app, 就可以知道搭咩車,咩路線。又可以再goggle 你想去既地方,又會出好多blog,可以知道其實有咩玩。
goggle 好有用。
我都plan 緊東京親子遊,都係咁自己不停goggle 睇地圖。其實唔難,知道咩站上車咩站落車,就好易search....

禁止訪問

大宅

111aaa 發表於 16-11-25 10:56
前年, 我第一次獨自帶小孩去東京, 用左1年時間去訂機票, 酒店, 行程, 再不停睇BLOG.

因我係地圖白痴, 又冇 ...
好叻仔

大宅

ling_1388 發表於 16-11-25 11:12
JOIN 1天團啦,比幾百蚊唔使煩
富士山同輕井澤都有...要CONTACT可以PM我

Pls give me the info

男爵府

111aaa 發表於 16-11-24 17:33
迪士尼2日,

台埸1日,

地震館在那?

首頁