用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

夫婦情感 今日: 111|主題: 36683

老公北上工作~~  

複式洋房

國民生產總值:112

我老公話之前份有炒人危機,所以舊公司開始炒人,佢就辭左職轉左現在份工,新工需長時間在北京、上海等地周圍走,未轉丄前,身邊好多家人朋友都叫我老公三思,因為舊公司人工幾好, 話返大陸做野好複雜,人生路不熟,二黎兩個小朋友仲細,但我老公都一意孤行,話上大陸機會多D, 識多D人,搵幾年錢就返黎。

小朋友的成長階段,過左去就無得返轉頭,有錢都買唔到時間,我地本身無經濟壓力,又唔係要大富大貴,同佢講又唔聽,現在我都無乜野可以做,只係好好照顧兩個小朋友。現在一家人主要係夜晚FACETIME 傾計,頭幾日,D小朋友都仲好開心傾計,呢排D小朋友都已經無乜野同我老公講。

我自己本身都要返工,平時屋企人會幫手接小朋友返學放學,放工回家會同小朋友溫習,沖涼同訓覺。我老公上左去大陸半個月,我己經覺得好攰,一係體力的累,另一種係心靈上的累…… 我老公話有日放假,佢老闆約左佢同一名女子食飯,我老公以為個女人係公司客,飯後,佢地三人約左去唱K, 我話:三個人都去唱K, 好搞笑LOR。我老公話去到唱K 先發佢老細同個女人有D野,似發展中。

我話:個女人係你老闆個小三?

我老公話:佢地應該發展中。

我話:唔係咁搞笑下…..你老闆都60歲啦,個女都廿幾歲,早幾年先再婚過。個女人幾多歲?

我老公話:三十幾左右吧,都唔知佢搞咩。

D咁既老闆係身邊,好擔心我老公終有一日會受影響。

王國熱話
【好消息】教育王國app出咗新版喇~~
bk轉左新app 真係好差!改善下啦!
用戶“King321"無故罵人
請問點解用ip6睇有圖既posed圖會咁濛?

子爵府

國民生產總值:12802

你老公講果個老板咪就係佢,遲D當你發現佢同個女人有交往,咪話老板條女,同老板情海翻波所以陪下佢姐,我係你就笑唔出啦!

複式洋房

如果真係發展到咁,又俾我發現左,我會離婚.

伯爵府

國民生產總值:17972

醒目開學勳章 畀面勳章

latinemo 發表於 16-11-24 16:19
我老公話之前份有炒人危機,所以舊公司開始炒人,佢就辭左職轉左現在份工,新工需長時間在北京、上海等地 ...
危險,條女下次會帶埋D姊妹一齊食飯唱k⋯⋯盡快叫老公返香港工作,寧願食少D,冇左個老公喊都無用。

侯爵府

國民生產總值:20280

動物勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章 2015xmas

只係温馨提示

上面的女"妹妹"主動的

好識拋眉

大宅

國民生產總值:1801

pollybell 發表於 16-11-24 16:31
你老公講果個老板咪就係佢,遲D當你發現佢同個女人有交往,咪話老板條女,同老板情海翻波所以陪下佢姐,我 ...
E 位女士, 我想問你, 你是否想太多? 你結婚未呢, 定係妄想你C6 欠你太多, 最後離婚? 事實未發生就妄下定案, 攪到人地2公婆離婚, 你好開心嗎?

侯爵府

國民生產總值:24383

soso1227 發表於 16-11-24 17:00
危險,條女下次會帶埋D姊妹一齊食飯唱k⋯⋯盡快叫老公返香港工作,寧願食少D,冇左個老公喊都無用。
...

我個舊同學好多年前,金融風暴,生意失敗,有人搵佢返上海創業,佢唔使出錢但要出技術和管理,佢當時已結婚不過未有仔女。佢屋企人包括老婆唔贊成佢去上海,但佢話要趁後生博一博。
之後陪佢所謂partner 應酬,我地知佢partner 喺內地有小三,小四.... 最初一個月都返香港兩次,之後就話工作忙,行唔開,有時一個月都返唔到香港一次。佢老婆有去上海搵佢,但年半後都係離婚收場,原因咪識咗佢Partner 個小三嘅姐妹囉! (細11年,個子小小,個樣好清純)
而家同個上海妹結咗婚,有兩個女,定居上海。

侯爵府

國民生產總值:24383

latinemo 發表於 16-11-24 16:46
如果真係發展到咁,又俾我發現左,我會離婚.

可以就全家搬去內陸居住,男人都會覺得寂寞架!內地有部分女人好進取,尤其覺得香港人好有紳士風度

子爵府

回覆 hunterml 的帖子

討論區講乜要求身份認證架?我乜背景關你鬼事咩,人人有權討論,無知,真係……

大宅

pollybell 發表於 16-11-24 17:29

討論區講乜要求身份認證架?我乜背景關你鬼事咩,人人有權討論,無知,真係……
討論區唔係要身份認證, 只係要少D妄想, 未發生就唔好當真辦! 攪到人離婚你好開心嗎

子爵府

D三姑六講吓就離婚你咪癲啦,如果斷婚姻咁兒嬉算把啦,無知真係無敵!

大宅

pollybell 發表於 16-11-24 17:37

D三姑六講吓就離婚你咪癲啦,如果斷婚姻咁兒嬉算把啦,無知真係無敵! ...
你睇返你點樣回人地啦, 老闆當成人地老公!

複式洋房

soso1227 發表於 16-11-24 17:00
...

去之前已經傾過,話唔贊成佢去做野,咁遠,小朋友有咩頭暈身㷫想搵爸爸都難。
我都知大陸D女仔又主動又積極,但我都無辦法,
佢都話要上去試下,除了離婚之外,我唯有接受佢呢個決定

上黎只係想抒發下.
因為對住自己阿爸阿媽已經講過傾過,唔想再煩佢地

水晶宮

國民生產總值:52833

回覆樓主:

佢成年人,點都吾會辭職?你可以點

大宅

國民生產總值:1467

其實要變就算在身邊也會變.

wcpcelia    發表於 16-11-25 16:02

大宅

國民生產總值:2384

我老公話之前份有炒人危機,所以舊公司開始炒人,佢就辭左職轉左現在份工,新工需長時間在北京、上海等地 ...

我會放棄現有工作,跟老公一齊北上揾工,仔女安排上去讀書,一家人千祈唔好分開生活太耐,好易好變數。

洋房

國民生產總值:77

如果小朋友未番學,可以一齊去,如果番緊學就麻煩D,要搵學校及洗費大。我覺得可以俾個期限期你老公,如果工作已經穩定,會長遠做,就一齊去吧!除非他有古惑否則應該都肯既

男爵府

國民生產總值:5672

回覆樓主:

的而且確大陸Dtemptation系比較大和就手,小心D啦

複式洋房

國民生產總值:383

回覆樓主:

大陸x,好主動,男人必食,唔好以為你老公有例外,食左你都唔知。男人講大話叻到你唔信。
女人要醒醒,一定要睇緊d,最好飛埋過去。

別墅

國民生產總值:754

Pianistbaby 發表於 16-11-24 21:19
大陸x,好主動,男人必食,唔好以為你老公有例外,食左你都唔知。男人講大話叻到你唔信。
女人要醒醒,一定 ...
看來樓主「凶多吉少」
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎