用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 5724|主題: 869364

請問有冇人可介紹風水師父?

別墅

國民生產總值:643

事緣由2015年11月開始,我們搬入屯門豫x花園後,這一年我們家人(包括我、我老公、一隻小狗)都不停病及入院,今年老公入了1次醫院、我入了2次醫院、小狗入了3次醫院,老公公司又執埋笠,小狗又好多問題,發燒、留鼻血等等問題⋯⋯仲有老公有次俾x壓、我也試過有幾個月見到嗰d野,搬入黎咁耐,未試過有一個月冇事捍發生(emoji)(emoji)直到今次,我家小狗身體又出事,仲要好嚴重,我們決定要搬,我好怕搬完又一樣發生或者有野跟住我哋,我都知道我屋企風水一般,因為我哋間房出面對住把彎刀,希望有人可以幫到手(emoji)(emoji)

水晶宮

國民生產總值:58833

想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

lulukcf 發表於 16-11-24 16:26
事緣由2015年11月開始,我們搬入屯門豫x花園後,這一年我們家人(包括我、我老公、一隻小狗)都不停病及入 ...

江靜川,堅得
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

珍珠宮

國民生產總值:33657

sillything 發表於 16-11-24 16:31
江靜川,堅得

貴嗎?

珍珠宮

國民生產總值:35025

好媽媽勳章

事緣由2015年11月開始,我們搬入屯門豫x花園後,這一年我們家人(包括我、我老公、一隻小狗)都不停病及入 ...

唔洗搵風水師睇現正住的屋,立即搬家 ,

問題係這旁邊有一間超級大廟,本身就已經好大煞氣,

又比好多條天橋圍著,四周圍又快速公路⋯⋯

又有電塔,

廟宇內唔知有冇骨灰位?
如果有就D陰靈,會源源不絕供應⋯⋯

風水師唔識捉鬼㗎

別墅

caryfox 發表於 16-11-24 16:43

我們都想搬,但我們睇架單位大部分都話唔可以養狗,都有一間可以養狗但入到去感覺唔太舒服(emoji)
POLLY ;-)

珍珠宮

國民生產總值:35025

好媽媽勳章

lulukcf 發表於 16-11-24 16:52
我們都想搬,但我們睇架單位大部分都話唔可以養狗,都有一間可以養狗但入到去感覺唔太舒服(emoji)
...

努力再繼續搵屋搬⋯⋯先係正路⋯⋯

別墅

caryfox 發表於 16-11-24 17:00
努力再繼續搵屋搬⋯⋯先係正路⋯⋯

都有找,但最屯門區好少盤(emoji)

wcpcelia    發表於 16-11-25 14:18
POLLY ;-)

大宅

國民生產總值:4106

如果間屋本身係有問題既,風水師都唔會幫到你幾多,可能都係叫你最好搬,就好似人既命運咁,格局已定,改唔到幾多架

男爵府

國民生產總值:6347

caryfox 發表於 16-11-24 16:43

應該有骨灰位 !

男爵府

國民生產總值:6347

lulukcf 發表於 16-11-24 16:52
...

新屯門中心可以養狗 !

珍珠宮

國民生產總值:44217

回覆樓主:

反正都諗住搬,冇謂曬錢睇舊屋,要睇都睇新屋。

複式洋房

國民生產總值:433

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

國民生產總值:31127

識有個,超得,姓陳,叫振聰

別墅

回覆 bunnycat2013 的帖子

謝謝你,其實我哋都會搬,但唔係話搬就搬同埋我都驚有野跟住我哋
POLLY ;-)

別墅

回覆 whywhite22 的帖子

但我怕有野跟住我哋
POLLY ;-)

翡翠宮

國民生產總值:85173

我剛睇完風水,呢個師傅睇咗我2間屋,我信佢。憑感覺,如覺得想知想搵佢睇,可傳訊俾我。

大宅

國民生產總值:4122

回覆樓主:

你真係好主人,好錫隻狗!

別墅

SandyKL 發表於 16-11-24 19:11
我剛睇完風水,呢個師傅睇咗我2間屋,我信佢。憑感覺,如覺得想知想搵佢睇,可傳訊俾我。
...

你好,請問可否俾資料我?謝謝你(emoji)
POLLY ;-)

子爵府

國民生產總值:13819

樂桃猴年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 2015xmas

謝師傅,你可以試下、或者去求韱問家宅是否有問題
Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

別墅

yeemeif 發表於 16-11-24 19:32
你真係好主人,好錫隻狗!

爸爸媽媽係好鍚我(emoji)(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 16-11-25 14:19
POLLY ;-)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎