自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

別墅

小可愛11 發表於 16-11-24 17:10
樓主妳都好厲害, 20出頭就已經係經驗陪月!

呢個係幫人post架

水晶宮

回覆樓主:

想得太多!

你思想未太成熟, 不宜太早結婚生仔

mercurycc    發表於 16-11-24 17:29

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

想得太遠

子爵府

sangria 發表於 16-11-24 17:06
你預咗呢樣嘢唔會變。

侯爵府

群姐baby 發表於 16-11-24 17:00
男朋友大我10年,我20頭,當初係欣賞佢痴家,家庭觀念重,所以對佢有興趣,之後開始拍拖,一齊左大半年。佢 ...

哈哈哈,你似乎諗多左.....
試下溶入佢哋生活,一齊打麻雀,玩下傾下計。
如溶入唔到,你可以唔出席男方家庭樂。

如果第日有bb,你好自然會上網揾資料,買書學習,唔駛咁緊張,relax, 輕鬆面對。

大宅

回覆:家庭日,好男人?但我好矛盾.....

同佢講唔會個個星期出席,如果ok米再考慮下,如果佢話唔得噤你可以出去慢慢再揀過,你唔會一直好細個,無謂浪費時間,但如果考慮生b應該要諗經濟能力,唔係出唔出席家庭聚會。

珊瑚宮

畀面勳章

群姐baby 發表於 16-11-24 17:12
呢個係幫人post架

見妳個網名同個 post 一樣。
以為係妳!

伯爵府

回覆樓主:

如果佢想同你結婚,想同你生bb,我覺得佢都好想有自己家庭,同埋佢好喜歡大家庭生活,你嫁比佢要互相協調,不過大前題係你要比佢知道你好多憂慮,家庭活動會出,但可能晚飯後就要返屋企休息,同埋你一家三口有機會同其他朋友聚會而缺席佢家人的聚會,佢要平衡生活。我都係大家庭,所以我都好想另一半陪我出席。當然事前要傾好。

珍珠宮

群姐baby 發表於 16-11-24 17:11
我出席唔係問題,我係唔想個個星期搞到咁夜。而且我怕我到時身體會負荷唔黎,坐係啲咁嘈咁迫既環境唔郁幾 ...

簡單講,你覺得自己不是男友心中的首位吧?
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

子爵府

開心吸收勳章

可以同呢個男人一世?

大宅

妳唸得甘長遠,不如妳大咗肚先算啦

侯爵府

男朋友大我10年,我20頭,當初係欣賞佢痴家,家庭觀念重,所以對佢有興趣,之後開始拍拖,一齊左大半年。佢 ...

你咁奇既,話驚唔識做人媽媽?但另一個post話自己有多年既陪月,溱bb既經驗

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

婚前都知佢係咁大家族, 嫁俾佢=嫁俾佢大家族咁, 你自己諗清楚!

子爵府

諗太多啦,依家唔使諗太長遠,求咗婚先諗。
或者佢提起話想做爸爸時,乘機問下佢將來星期日點算⋯⋯

侯爵府

群姐baby 發表於 16-11-24 17:11
我出席唔係問題,我係唔想個個星期搞到咁夜。而且我怕我到時身體會負荷唔黎,坐係啲咁嘈咁迫既環境唔郁幾 ...

喂,大肚啫,唔係病,無啦啦點會暈,諗得咁誇張,唔建議你結婚懷孕

子爵府

虎到金來勳章

回覆:家庭日,好男人?但我好矛盾.....

你真係諗多左好多,10劃都未有一撇,而家諗下諗下只會無事都變有事,順其自然啦,同埋我覺得你好依賴你bf, 做女人唔可太依賴另一半,touchwood有咩事要獨立起黎點算呢

別墅

chowchow2012 發表於 16-11-24 17:08
回覆 群姐baby 的帖子

星期日都玩到咁夜…星期一仲駛返工既…咁佢地咁大家族,有老婆/仔女既又點先? 我諗另 ...

佢地啲親戚會帶埋啲bb黎,啲老婆就湊住啲小朋友,各各都會幫手湊下咁,有時啲bb會喊,嘈話好眼訓,嘈要番屋企,佢地會鬧佢地唔好嘈,會照打到咁夜,啲小朋友就坐係啲椅到恰下咁,個小朋友先3歲,我覺得小朋友已經夠鐘訓,佢嘈係好正常,有咩理由個個星期要啲小朋友就你地啲大人打牌搞到咁夜,第2日佢地又要番學,我覺得對小朋友好唔公平,我驚我到時都會為左呢啲事同佢嘈(emoji)

伯爵府

回覆樓主:

呢種模式的生活 我會頂唔住 每星期都係咁? 你依家都唔習慣啦~ 仲諗到咁遠

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

齋食飯唔打牌咪得囉
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

首頁
12345...19

尾頁

跳至