用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

樓市動向 今日: 54|主題: 55470

[討論] 其實有幾層樓, 做咩要走路?

大宅

國民生產總值:3312

BKXmas勳章

http://hk.apple.nextmedia.com/financeestate/art/20161124/19843760?_ga=1.251952393.1436168864.1390297462

其實有幾層樓, 唔明白點解要走路?

****有業主在收了買家60萬元樓價一成定金後走佬,單位最終更淪為銀主盤。該走佬業主名下其餘兩間物業,包括沙田第一城及馬鞍山帝琴灣單位,亦淪為銀主盤。

王國熱話
薯餅好好味,$26.7
試整肥媽玖瑰花餃子
lodge 煎pan
估不到V 仔 Bruno 佢出閃紫, 重點心心眼是...

大宅

國民生產總值:2872

BKXmas勳章

業主走佬, 買家點算啊? 已比左大訂, 買家米無啦啦吾見幾十萬?

男爵府

國民生產總值:5518

BKXmas勳章

wxmkin 發表於 16-11-24 18:13
業主走佬, 買家點算啊? 已比左大訂, 買家米無啦啦吾見幾十萬?

唔通個業主用層樓借左好多「二按」?否則,張票唔會寫業主名,應該入去律師樓度。

子爵府

國民生產總值:14106

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

為左60萬走佬? 可能係被走佬吧!

大宅

國民生產總值:2477

BKXmas勳章

無錯有幾層樓, 不過層層都做左銀主盤, 即是業主己經盡按都唔掂, 為左60萬走路, 都算可憐!
不過俾佢欺騙左60萬既人兄, 錢有俾左, 樓又買唔到, 仲慘!

大宅

國民生產總值:2872

BKXmas勳章

回覆 qq_baba 的帖子

律師樓都會過大訂比業主咖.

侯爵府

國民生產總值:22652

BKXmas勳章

因為資不抵債. 表面幾層樓, 但欠債高於幾層樓的價值就要走佬.

不過最賤係騙人訂金...........

唉, 買樓落訂真係要查清楚.........

大宅

BKXmas勳章

koko2000 發表於 16-11-25 11:04
因為資不抵債. 表面幾層樓, 但欠債高於幾層樓的價值就要走佬.

不過最賤係騙人訂金...........
資不抵債.....
嘩, 幾層樓賣晒佢都幾禾味架.... 咁即係欠人好多錢, 多到賣晒都唔掂, 明白了

大宅

BKXmas勳章

tommy_baby 發表於 16-11-25 10:32
無錯有幾層樓, 不過層層都做左銀主盤, 即是業主己經盡按都唔掂, 為左60萬走路, 都算可憐!
不過俾佢欺騙左6 ...
咁無得追返60萬, 真係好慘囉
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎