黃色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供

用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 57|主題: 117520

[星馬] 請問五日四夜新加坡+Legoland 行程 謝謝

複式洋房

國民生產總值:474

兩大兩細想在復活節到新加坡+legoland , 只想去3個地方,環球影城, 聖淘沙, Legoland , 請問行程 謝謝

王國熱話
如果小朋友比人爭野玩,咁點教
小學生返學恐懼?
BB見到我就成日喊,見到婆婆就好開心..我...
幼稚園謠言

大宅

國民生產總值:1079

Katherinelym 發表於 16-11-24 17:36
兩大兩細想在復活節到新加坡+legoland , 只想去3個地方,環球影城, 聖淘沙, Legoland , 請問行程 謝謝 ...
標準神級回覆 :

Day-1 落機, 酒店 Check-in
Day-2 環球影城
Day-3 聖淘沙
Day-4 Legoland
Day-5 Check-Out, 返香港

wcpcelia    發表於 16-11-28 11:22
rex13    發表於 16-11-25 17:04

複式洋房

請問想玩兩天legoland應該怎辨?謝謝

大宅

國民生產總值:1037

Katherinelym 發表於 16-11-24 17:51
請問想玩兩天legoland應該怎辨?謝謝
Day-1 落機, 酒店 Check-in
Day-2 環球影城
Day-3 聖淘沙
Day-4 酒店 Check-Out去Legoland
Day-5 Legoland, 酒店 Check-Out, 經新加坡返香港

複式洋房

其實去六日五夜會好D嗎

大宅

國民生產總值:1151

頭2日去Legoland,環球影城係聖匋沙入面,可以安排最尾3日係聖匋沙便可
Day1直接去Legoland,day2夜晚5點坐反車去新加坡,2日行程已夠玩Legoland,
之後3日係聖匋沙玩

別墅

國民生產總值:577

Legoland 無咩人,大半日都玩得哂,因為超級曬又熱。
如果玩埋water park , 留多晚在lego hotel 都可以,幾得意,不過小朋友細過3歲就唔使留咁耐。回程過關超耐,等成個幾鐘。

Santosa 可以玩3日,推介激光表演,由山sir 落來的高卡車。

另外,星加玻有個water park Wild wild wet, 當地人推介不過無時間去,去左santos a 那個。

翡翠宮

國民生產總值:79230

回覆樓主:

去Legoland 先好d,咁最尾果日出機場冇咁趕,唔駛怕塞車。

複式洋房

因為想玩一日legoland 和一日water park

大宅

國民生產總值:1151

玩左Legoland 先,回程過關勁耐,如果最尾個日先,預吾到時間上飛機返香港

複式洋房

唔該大家意見😀

大宅

國民生產總值:4942

認為幾點起飛, 到新加坡後直接去LEGOLAND 好D呢?

侯爵府

國民生產總值:23884

BK Milk勳章

jojosesame 發表於 16-11-25 02:43
Legoland 無咩人,大半日都玩得哂,因為超級曬又熱。
如果玩埋water park , 留多晚在lego hotel 都可以,幾 ...

原本想玩1日Santosa,見你話好玩,等我再plan過先
你係Santosa玩左乜嘢?thx!

別墅

sfccwy 發表於 16-11-27 01:36
原本想玩1日Santosa,見你話好玩,等我再plan過先
你係Santosa玩左乜嘢?thx!
...
我一家5口,有老有嫩(3歲),留了2晚。
玩water park, 水族館,luge and skyride (3次),沙灘激光表演(推介),酒店內嬉水區(有滑梯),shopping, 搭纜車觀光。可惜無時間去賭場玩。無去環球影城,因為去過。

岩一家大細既地方。

wcpcelia    發表於 16-11-28 11:23

大宅

國民生產總值:2072

回覆:jojosesame 的帖子

過關個半鐘咁耐?請問知道邊段時間冇咁多人?

複式洋房

國民生產總值:122

回覆 jojosesame 的帖子

請問你是否住Shangri-La's Rasa ? 酒店好嗎? 我12月會同小朋友住Sentosa for 2 nights (AGE 1.5 and 3), 所以仲諗緊住乜野HOTEL

別墅

Aomuimui 發表於 16-11-27 17:21
過關個半鐘咁耐?請問知道邊段時間冇咁多人?
玩完跟車黃昏時間走,大概5-6點,好多旅遊巴。
估計3點前會好d, 但又會不會太早呢?

別墅

Alee111 發表於 16-11-28 09:49
回覆 jojosesame 的帖子

請問你是否住Shangri-La's Rasa ? 酒店好嗎? 我12月會同小朋友住Sentosa for 2 ni ...
住Rasa Sentosa Resort 聖淘沙渡假村。酒店房空間大,舒服,乾淨,有露台超開揚。自助早餐非常多野食,又有小朋友區,好細心照顧不同人士需要。
可留多些時間游水,有嬉水區,按摩池,滑梯。我仔仔玩得好開心!
仲有個空內兒童樂園,不算大但夠玩。

我仔當時2歲半呀。

大宅

國民生產總值:2072

回覆:jojosesame 的帖子

我冇預過關咁耐,所以book左4晚酒店係市中心,咁一係唔去legoland啦…可能去名古屋那個。加上如果聖淘沙咁多野玩,交通又方便,就玩聖淘沙兩日

複式洋房

國民生產總值:119

回覆 Aomuimui 的帖子

我上次來回程過關花了三小時,D人真係好慢手腳。所以去LEGOLAND真係唔好預走果日返新加坡,高危
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎