用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 59|主題: 55162

有病唔帶口罩,係街食煙

別墅

國民生產總值:759

BKXmas勳章

D人真係好自私,係巴士,係甘咳(有大舊淡果隻)都唔帶口罩,好彩我有帶,仲有好憎d係街食煙人士,唔好逼人地食你地2手煙啦!大肚婆要自保,一定要帶口罩,好緊要。各位媽媽小心。

伯爵府

國民生產總值:16487

FRISO飲奶勳章 雞年勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

所以我話比起唔讓座,其實周街噴煙,咳唔掩口先乞人憎。。我未大肚果陣試過比個西裝男枝煙辣到手添,佢邊行邊食仲要揸煙隻手係咁fing... 所以行街見到啲人邊行邊食煙既,記得唔好行咁埋佢呀

別墅

國民生產總值:644

BKXmas勳章

Wannii 發表於 16-11-24 18:33
D人真係好自私,係巴士,係甘咳(有大舊淡果隻)都唔帶口罩,好彩我有帶,仲有好憎d係街食煙人士,唔好逼人 ...

d人真係好自私!

珍珠宮

國民生產總值:30182

BKXmas勳章

有部分人真系好自私,不過都冇辦法,唯有自己小心D,隨身備著口罩,必要時避開下

翡翠宮

國民生產總值:94880

BKXmas勳章

唯有離佢哋遠d咯,公眾地方咩都人有架喇

別墅

國民生產總值:869

BKXmas勳章

街度咩人都有. 真係要好好保護左自己同BB先

複式洋房

國民生產總值:391

BKXmas勳章

D人真係好自私,係巴士,係甘咳(有大舊淡果隻)都唔帶口罩,好彩我有帶,仲有好憎d係街食煙人士,唔好逼人 ...

唉。係。有時唔覺意吸左啖二手煙。好鬼唔開心個袋長期帶定口罩。

複式洋房

國民生產總值:391

BKXmas勳章

DEL

子爵府

國民生產總值:12282

BKXmas勳章

有啲人係好自私絛公德

男爵府

國民生產總值:6042

BKXmas勳章

佢地要食煙就好心企定定黎食喇, 邊行邊食搞到周圍0既人都要食二手煙...真係避都避唔切

別墅

國民生產總值:759

BKXmas勳章

JoyceHoHo 發表於 16-11-25 08:45
佢地要食煙就好心企定定黎食喇, 邊行邊食搞到周圍0既人都要食二手煙...真係避都避唔切 ...

咪係囉,我係懷孕其間係街都吸左幾淡2手煙,真好擔心囉,d人勁自私

洋房

國民生產總值:65

BKXmas勳章

我聞到煙味就嘔餐飽

男爵府

國民生產總值:6042

BKXmas勳章

Wannii 發表於 16-11-25 09:41
咪係囉,我係懷孕其間係街都吸左幾淡2手煙,真好擔心囉,d人勁自私

唉...最緊要個鼻靈啲,一發現唔對路就掩住鼻,如果唔係吸多幾啖二手煙先知就遲

別墅

國民生產總值:669

BKXmas勳章

最嬲係排隊等巴士既時候響你前面食煙...又唔行開食...

伯爵府

國民生產總值:17768

BKXmas勳章

我都會遠離呢d人群,但有時避無可避,我就帶口罩。所以大肚婆要隨身帶一個,保護自己,

大宅

國民生產總值:1722

BKXmas勳章

最慘係條路窄, 前面有人不停食煙, 行後面避無可避。搭車都試過有人勁咳, 又唔帶口罩, 大肚婆抵抗力比較差, 容易中招, 中招後又唔食得藥, 真係要帶定口罩保護自己同bb先。

子爵府

國民生產總值:12282

BKXmas勳章

RubyYu07 發表於 16-11-25 14:52
我都會遠離呢d人群,但有時避無可避,我就帶口罩。所以大肚婆要隨身帶一個,保護自己,
...
陀緊阿仔個時都會帶定2個口罩係身, 以防萬一

伯爵府

國民生產總值:17768

BKXmas勳章

tristyma 發表於 16-11-25 16:00
陀緊阿仔個時都會帶定2個口罩係身, 以防萬一

系啊,人多既地方都要戴口罩先得!空气污染吖~

水晶宮

國民生產總值:70983

BKXmas勳章

系吖,呢兩日我喇叭記得口罩,都吸過二手煙,唯有自己注意下。

大宅

國民生產總值:2217

BKXmas勳章

回覆 Wannii 的帖子

認同
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎