自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本人最近分別去以上兩個品牌counter企圖買唇膏, 佢地d化妝品小姐完全一副漠視我的態度, 冇諗過招呼我, 自問外形唔係寒酸類. 在Diox我揀啱一支唇膏 (可能又係買得太少), 但我入去果時有話過想睇埋胭脂,佢話支唇膏冇貨,幾時番貨? 唔知架! 留電話, 有就call 你, 然後拿拿林bye bye我,亦冇介紹我睇胭脂, 以前Diox唔係咁, 而加攪咩呀? 有冇jm有同樣遭遇?

禁止訪問

象牙宮

回覆:點解而加Diox, Estxx Laudxx d sales 態度咁差嘅

邊區?有d區 sales 態度係好差。

男爵府

回覆:點解而加Diox, Estxx Laudxx d sales 態度咁差嘅?

我去cwb 希慎chanel睇唇膏,甘岩又有2個人睇緊,左右2個sales,但完全無出聲,只企喺度望住,好似啞左甘
本身都想買,見到2個門神就無引走左

男爵府

下次著到花lee花look, 講 煲冬瓜,啲 sales 掙住招呼你

JFL    發表於 16-11-26 14:02
esmehouse    發表於 16-11-26 09:12
funfun759    發表於 16-11-25 16:02
Tuscany    發表於 16-11-24 22:52
Keep calm & carry on

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

離少少題:我呢個中年c9,夠膽在sogo感謝祭去挑機。勇闖Giorgio Armani 。又竟然有靚仔sales笑容招呼,受寵若驚。
(我對現今化妝counter sales印象同樓主一樣)

esmehouse    發表於 16-11-26 09:12
808280    發表於 16-11-25 10:56
咬香口膠    發表於 16-11-25 10:52

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

JojoFung0304 發表於 16-11-24 18:49
本人最近分別去以上兩個品牌counter企圖買唇膏, 佢地d化妝品小姐完全一副漠視我的態度, 冇諗過招呼我, 自問 ...

沙田個間estxx louder arr..
我以後都唔會去,當年自由神最勁個陣,佢地真係唔show香港人。我係門口等左好耐都無人幫到手,到我問到個得閒既sales佢答我個句說話都未完就即刻用親切笑容去接大6客。食屎啦甘。我腥左email去個間公司叫佢取消我既會員資料。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Hysan Dior

侯爵府

BK Milk勳章

好多時真係Sales自己問題

上個星期日去APM間Mac問liquid eye liner,佢哋有兩款,我問有咩分別,個Sales答冇分別,好似唔想理我,final 冇買。

再之前去IPSA問粉底,個Sales非常專業解答我。

子爵府

2024年龍年勳章

chamomile 發表於 16-11-24 19:28
Hysan Dior

金鐘Shu Uemera 都係 - 超寸

子爵府

回覆:點解而加Diox, Estxx Laudxx d sales 態度咁差嘅

我鐘意冇人理 睇岩試岩上網買

wcpcelia    發表於 16-11-25 09:08

男爵府

del.

翡翠宮

回覆樓主:

我之前試過係某間Clinique,想買保濕,個sales介紹左兩隻,但我覺得笠同比較貴,我話唔要,要返用緊果隻,當時佢態度都冇咩,我問多次我要果隻係咪只係保濕,佢話如果冇咩要求就會用呢隻,我問多佢一次佢都咁答,跟住我答佢,你意思係呢隻係冇用嘅,係咪咁?! 佢即刻話唔係又咩又咩,我同佢講叫過另一個願意做嘅過黎,佢死死地行開!

大宅

我未遇到這種情況,又一城個間Estee Lauder sales有禮貌,有耐性解答我的問題

男爵府

回覆樓主:

因為你唔咪講普通話既大媽囉

珍珠宮

回覆樓主:

仲有一間~ Lancome

當年我仲青春少艾,去 佢 counter 想買乳液/ cream。 嗰 sales 一嚟就 sell 我隻 anti-wrinkle, 我覺得唔啱用,都冇再睇其他嘢。 就同佢講唔該,跟住走啦。

我離開咗 counter 兩步,就聽到個 sales 字正腔圓咁用粗口鬧我:

痴"倫"線!

從此以後,永遠唔買 Lancome, 留番比大媽用啦!

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主講普通話就會大把人仆埋黎

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

大姑娘 發表於 16-11-24 20:23
仲有一間~ Lancome

當年我仲青春少艾,去 佢 counter 想買乳液/ cream。 嗰 sales 一嚟就 sell 我隻 anti ...

試過係海港城同time square 都好好笑容同有問必答,德福果間超黑面又唔耐煩。

上個月sent sms黎做問卷點解唔再去幫襯,我都填佢地果間店d sales 超黑面。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇邊間分店, 沙田太多自由痕, 完全唔想理你

大宅

heiheikwok 發表於 16-11-24 19:41
好多時真係Sales自己問題

上個星期日去APM間Mac問liquid eye liner,佢哋有兩款,我問有咩分別,個Sales答 ...

我都覺得Ipsa服務幾好,所以我都keep 住去買嘢
origins都Ok

apm間kiehl's有個sales就麻麻地,冇笑容,好似唔想做咁

isquare間l'occitane仲衰,我買支handcream,個sales 好寸咁問我:冇嘢啦嘛

唔係就腳我都唔去呢間架,平時去apm嗰間d sales幾好

首頁

尾頁

跳至