用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

使用意見 今日: 0|主題: 11657

版主請幫我取消提醒的紅燈

珍珠宮

國民生產總值:38488

BKXmas勳章

我來了二個招呼,回了一個,另一個突然消失了,但我已看了所有私訊和提醒,但紅燈仍不消失,請幫幫忙!另我已睇哂私訊或提醒,但七、八個鐘頭又出黎提示。可否盡快解法疑難。

王國熱話
廚房吊櫃L角位門唔夠力
PZO蒸氣焗爐, please help
請問邊度可以買到100%不誘鋼廚房放碗既架...
求救!廁所水箱制漏水

管理員

國民生產總值:53426

雞年勳章 2017勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 夏天玩到顛 2016畫展勳章 BKXmas勳章

請到手機設定內的程式管理員,將親子王國app的快取/緩存清除後再嘗試。

另關於提醒通知問題,已轉告程式開發員跟進。謝謝!

珍珠宮

BKXmas勳章

國務專員 發表於 16-11-25 11:02
請到手機設定內的程式管理員,將親子王國app的快取/緩存清除後再嘗試。

另關於提醒通知問題,已轉告程式開 ...

你意思是否delete咗babykingdom 個app 後再装呀。我喺設置找吾到快取和缓存嘅。

管理員

雞年勳章 2017勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 夏天玩到顛 2016畫展勳章 BKXmas勳章

HLDMaMa 發表於 16-11-25 11:15

你意思是否delete咗babykingdom 個app 後再装呀。我喺設置 ...
不是,由於不同手機所安裝的OS或有差異,以下截圖來自LG手機的。

如是英文版本,會顯示為'CACHE'。

您亦可以選擇刪除APP後重新安裝再嘗試。謝謝!

珍珠宮

BKXmas勳章

國務專員 發表於 16-11-25 11:37
不是,由於不同手機所安裝的OS或有差異,以下截圖來自LG手機的。

我请除快取又試過,取消操作後又試過,删除apps再装過都取消吾到紅燈嘅。是否這一頁。谢谢!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

BKXmas勳章

甚麽是開發者模式,乜野意思?thx!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

國務專員  這是內部測試,記錄執行bk app操作之用,只要按取消便可。謝謝!  發表於 16-11-25 16:16

管理員

HLDMaMa 發表於 16-11-25 12:44
我请除快取又試過,取消操作後又試過,删除apps再装過都取消吾到紅燈嘅。是否這一頁。谢谢!
是這一頁。

得悉您表示情況沒有改善,我們已通知程式開發員處理。不便之處,敬請原諒!

珍珠宮

BKXmas勳章

國務專員 發表於 16-11-25 16:12
是這一頁。

得悉您表示情況沒有改善,我們已通知程式開發員處理。不便之處,敬請原諒!

謝謝幫忙!

珍珠宮

BKXmas勳章

版主:請問找到了方法嗎?thx!

管理員

HLDMaMa 發表於 16-11-28 16:27
版主:請問找到了方法嗎?thx!
已再通知技術部查找是哪方面出了問題,敬請耐心稍候。 謝謝!

珍珠宮

BKXmas勳章

國務專員 發表於 16-11-29 11:11
已再通知技術部查找是哪方面出了問題,敬請耐心稍候。 謝謝!

谢谢幫忙!

水晶宮

國民生產總值:51191

育兒性格勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

國務專員 發表於 16-11-25 11:02

另關於提醒通知問題,已轉告程式開 ...

我有四個招呼,打完一個另外三個消失咗(仲有紅燈),我先去應用程式清除快取唔得,再清除資料再登入都唔得,咁我再用平板上電腦板,又係冇咗果幾個招呼wor(即係電腦板都一樣)今朝再登入尋日未打d招呼又出現返,麻煩幫我搞一搞!thx

珍珠宮

BKXmas勳章

回覆 boboblublu 的帖子

我又係甘,甘多日都搞吾到,求求版主幫幫忙,或者取消打招呼啦!

珍珠宮

BKXmas勳章

boboblublu 發表於 16-12-4 11:33

我之前又係有兩人同我打招呼,但我回完-個就消失了,但信封紅燈就長著。今日剛巧又有這兩個人再同我打招呼,我用電腦回完一個,但不要發送,再回第二個然後才發送,發送後出番第-個,我就再發送埋出去,而加紅燈消失了!你睇下這方法得吾得?但我估要用電腦才可以。

水晶宮

HLDMaMa 發表於 16-12-5 11:18
我之前又係有兩人同我打招呼,但我回完-個就消失了,但信封紅燈就長著。今日剛巧又有這兩個人再同我打招呼 ...

我得平板咋,上電腦板一樣係咁,平時都係食咗兩個招呼,由前日起直頭打完一個冇哂其他……

水晶宮

HLDMaMa 發表於 16-12-5 11:18
我之前又係有兩人同我打招呼,但我回完-個就消失了,但信封紅燈就長著。今日剛巧又有這兩個人再同我打招呼 ...

我得平板咋,上電腦板一樣係咁,平時都係食咗兩個招呼,由前日起直頭打完一個冇哂其他……

珍珠宮

BKXmas勳章

boboblublu 發表於 16-12-5 15:45
...

我之前都係,-send 出一個就冇咗,但電腦就回-個先但不發出,再回第二個後,發出後就顕示番第-個,我再按發出甘就得,吾知平板電腦得吾得了!

水晶宮

HLDMaMa 發表於 16-12-5 15:51
我之前都係,-send 出一個就冇咗,但電腦就回-個先但不發出,再回第二個後,發出後就顕示番第-個,我再按發 ...

我試下先,唔該哂!

水晶宮

HLDMaMa 發表於 16-12-5 15:51
我之前都係,-send 出一個就冇咗,但電腦就回-個先但不發出,再回第二個後,發出後就顕示番第-個,我再按發 ...

我試下先,唔該哂!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎