影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Ryanma 發表於 17-1-23 22:13
其實鬼怪每一集我都睇5/6次,但14-16集只睇咗1次,唔敢番睇...

太悲傷,太憂鬱,新精頭唔可以再係咁 ...

我都每集睇5-6次, 14-15集我都仲可以LOOP, 因為睇佢地重逢返都好好睇
但16集真係唔得

Rita    發表於 17-1-23 23:00
Ryanma    發表於 17-1-23 22:44

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:fanny590+發表於+17-1-23+22:39+個幾

原帖由 babysoon 於 17-01-23 發表
層出不窮的植入式廣告
梗係啦!收視率破哂紀錄 仲唔空群而出
呢度真係好夾硬!
係恩倬先肯做d咁嘅嘢...
金侁有冇戴到隻錶上手啫?

珍珠宮

Ryanma 發表於 17-1-23 22:47
呢度真係好夾硬!
係恩倬先肯做d咁嘅嘢...
金侁有冇戴到隻錶上手啫?
最後在加拿大見到恩倬轉世時有戴呀

Ryanma    發表於 17-1-23 22:51

侯爵府

好媽媽勳章

babysoon 發表於 17-1-23 22:39
但最後3集係最好睇的

同感
靜靜雞話你知, 我睇頭6集只要係男女主出場我都想跳船, 因為我投入唔到... 反而我由頭到尾好受阿使o個對

侯爵府

好媽媽勳章

Ryanma 發表於 17-1-23 22:35
我幫你放大佢俾jutau 睇!

多謝你幫手

男爵府

好媽媽勳章

fanny590 發表於 17-1-23 22:50
最後在加拿大見到恩倬轉世時有戴呀

嘩!咁多年 咪變古董錶

Ryanma    發表於 17-1-24 09:00

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+Rita+於+17-01-23+發表別介意

原帖由 Ryanma 於 17-01-23 發表
其實金編想要一個非一般嘅結局,有悲傷,有遺憾,有完美滿足!令人回味無窮!呢2日哀傷揮之不去,完全 enjo ...
記得金編在發佈會講過,寫這套劇,好想大家可以好好笑一場,好好喊一場

wingwing1238    發表於 17-1-24 07:14

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

引用:完全抽離唔倒,大結局爆哭,心裏也是酸酸的

原帖由 ninayuan 於 17-01-23 發表
完全抽離唔倒,大結局爆哭,心裏也是酸酸的,點算?為三春的孤單,為三春的等待,為三春的一切…
...
睇完你咁寫我又好傷感了

Ryanma    發表於 17-1-23 23:29

大宅

ccdccl 發表於 17-1-23 22:53
記得金編在發佈會講過,寫這套劇,好想大家可以好好笑一場,好好喊一場

...

咁佢真人做到,我睇鬼怪就笑多過喊,真係大笑出聲嗰種。

ccdccl    發表於 17-1-24 11:47

男爵府

好媽媽勳章

jutau 發表於 17-1-23 22:50
同感
靜靜雞話你知, 我睇頭6集只要係男女主出場我都想跳船, 因為我投入唔到... 反而我由頭到尾好受阿使o個 ...

其實開頭我都係中孔侑毒多過劇毒架
但唔知點解變咗29歲我先中劇毒

珍珠宮

ccdccl 發表於 17-1-23 22:55
睇完你咁寫我又好傷感了
唔好俾我地影響到, 你認為HAPPY ENDING就繼續咁諗啦
金編寫呢個結局真係好令人回味, 有人認為HAPPY ENDING, 有人認為SAD ENDING, 只取決於你點諗

Ryanma    發表於 17-1-23 23:29

侯爵府

好媽媽勳章

Rita 發表於 17-1-23 22:35
我都係一樣呀. 暫時冇力再翻煲最後3集., 睇完個人好抑屈. 今日叫做好少少咋我.
...

我表面冇咩野 但我內心深處有個黑洞, 一篤就淚奔, 一聽ost part 9講 ‘感覺有一個種渴求、與你一起生活一起變老、捉著你充滿皺紋的手、我的人生曾經溫暖 ’就忍唔住標淚....

每次諗起金侁無盡等待又燦爛又歸於無, 覺得佢人生真係好虛妄, 知佢好想同恩倬同偕白首, 但命運註定只有恩倬有機會老, 老後又死, 又等佢重生, 但又好過以後冇得等..... 好sad

我都諗緊我同我c6可唔可以好似呢句歌詞咁, 在人生終結前可以有如此覺悟, 如果係的話, 咁我地呢段姻緣都唔算錯種喇(我成日都覺得自己嫁錯郎)

水晶宮

2024年龍年勳章

jutau 發表於 17-1-23 23:12
我表面冇咩野 但我內心深處有個黑洞, 一篤就淚奔, 一聽ost part 9講 ‘感覺有一個種渴求、與你一起生活一 ...

你最後果句,亦是我心聲

wingwing1238    發表於 17-1-24 07:22
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

babysoon 發表於 17-1-23 20:09
天台我冇喊得咁勁
反而吹番鬼怪出黎嗰度,同埋恩倬記得番喪跑嗰到都喊死
寫毛筆字嗰度直頭爆喊:n ...

係呀,我都一樣。 喊到泣不成聲,痴左線
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

子爵府

牛年勳章

Ryanma 發表於 17-1-23 19:35
因為今天天氣剛剛好,
所以我才要說,
因為你一直很耀眼,所以才要說,

呢段求婚獨白加埋落0S丅大碟就好囉

子爵府

牛年勳章

babysoon 發表於 17-1-23 20:09
天台我冇喊得咁勁
反而吹番鬼怪出黎嗰度,同埋恩倬記得番喪跑嗰到都喊死
寫毛筆字嗰度直頭爆喊:n ...

今日返工時開住YouTube播咗喪跑嗰段。一聽到恩倬講'我好想您'對眼濕哂要即刻熄機。最後兩集嘅畫面、對白⋯越睇越催涙

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

我覺得成套戲都係圍繞編劇想帶出既訊息 - 神出提問, 由人作答並為自己既選擇負責.
金侁選擇為咗要再同恩卓一齊而放棄歸無, 繼續做永生既鬼怪, 咁就要預咗總有一天要跟恩卓死別, 然後再經過漫長既等待, 等恩卓轉生再一齊. 人生不能盡如人意, 有喜有悲有撼事.
雖然恩卓還有/只剩下三次人生跟金侁一齊, 我會腦補恩卓最後可能學其他留喺人間既鬼咁, 以鬼魂身份留喺金侁身邊, 咁諗會無咁遺撼.

Ryanma    發表於 17-1-24 07:04

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jutau 發表於 17-1-23 22:50
同感
靜靜雞話你知, 我睇頭6集只要係男女主出場我都想跳船, 因為我投入唔到... 反而我由頭到尾好受阿使o個 ...

非常有同感。

大宅

cathy-tse 發表於 17-1-24 01:49
想請問寫毛筆字

係話佢墳墓於此!但係點解又要燒左去嘅
係,我都想知,佢又好似係加拿大墳場果度燒

首頁

尾頁

跳至