用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 45|主題: 117181

[日本] 冬天北海道除滑雪有什麼嘢啱小朋友玩

別墅

國民生產總值:739

Xmas去北海道,小朋友太細,唔會玩專業滑雪,只係會花1,2天玩下雪。12月尾1月頭是否仍未有破冰雪坐。咁仲有咩好玩。
北海道去過幾次,但全是夏天去,所以小樽,登別,富良野呢d又唔想冬天去。
煩惱中,麻煩大家俾d意見

王國熱話
「1」撃即中 送$50現金券
大富翁有趣冷知識!
Baby-Kingdom 推出親子王國網購
新增WhatsApp上傳收據服務

水晶宮

國民生產總值:60329

大廚勳章

fruitfulsnoopy 發表於 16-11-24 21:33
Xmas去北海道,小朋友太細,唔會玩專業滑雪,只係會花1,2天玩下雪。12月尾1月頭是否仍未有破冰雪坐。咁仲 ...

旭山動物園小朋友應該like
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

別墅

seaheart88 發表於 16-11-24 22:06
旭山動物園小朋友應該like

Thx旭山動物園都去過幾次了。

子爵府

國民生產總值:12831

我仔好簡單,求其有地方同爹地打雪戰已經可以玩個幾鐘。你小朋友幾細? 可以考慮玩狗拉雪橇,s
雪上電單車等。破冰船12 月尾未有。亦可考慮搭冬天特式火車。

別墅

heilok 發表於 16-11-24 22:27
我仔好簡單,求其有地方同爹地打雪戰已經可以玩個幾鐘。你小朋友幾細? 可以考慮玩狗拉雪橇,s
雪上電單車等 ...

一個三歲,一個八歲,我就是想找雪橇狗同雪上電單車呀。請問可以在那邊玩到。many thx

別墅

heilok 發表於 16-11-24 22:27
雪上電單車等 ...

另外,什麼是特色火車?thx

子爵府

http://www2.jrhokkaido.co.jp/global/pdf/ml/201611_ch.pdf 火車

hokkaido-adventures.com Sled Dog Tour 我去嗰年book 咗呢間但當天太大風雪所以取消。 一年後去了 どんころ野外学校 他是比較難book 的。

snow mobile 我其實未玩過,上年去旭川雪の村
http://www.asahikawa-dpc.co.jp/1Yuki/yukiattra.html 都有嘢玩。

子爵府

其實聖誕我會揀去函館,嗰度聖誕氣氛應該唔錯。我仔小學中學都係聖誕後考試,所以一直無緣去。。。
通常我定好日子就會上網search 邊度有祭典、花火,然後再決定去邊。如果唔係第一次去,我建議去背包嗰邊會,因為嗰邊資料多樣花點,亦多點特別的景點、玩意,不過嗰邊要自己先做點功課先再問。

珍珠宮

國民生產總值:46660

好媽媽勳章 醒目開學勳章

冬天都係雪上活動。12月底湖未結冰,山長水遠去道東就浪費左。近近地鈴蘭公園玩雪兜、大水泡。惠庭睇草泥馬個公園都有雪上活動。雪場如kiroro kids park 。

dog slege、snow mobile三歲可能坐車尾都未必得。search snowmobile sapporo

別墅

多謝各位資料
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎